Säsongens sista hugg

Planen idag var egentligen att åka och lägga isfiskesakerna på sommarvila. Men på vägen dit åkte jag förbi en sjö som jag pimplat abborre på förut och det såg ut som att isen var fiskbar.

Jag tog en avstickare och kollade läget. Isen vid land var allt annat än bra men en bit ut var den lite bättre. Jag gick upp till bilen och satte på isdubbar och tog med mig pimpelsakerna.

När jag väl tagit mig ut några meter på isen var den bättre. Jag borrade mig runt en grynna som gick från 10m till 4m på toppen.

Inget händer till att börja med. Men när jag kommer ut på 7meter och sakta sänker ner min balansare stiger något hastigt från botten. Det följs av ett hårt hugg. Pimpelspöt böjer bra och jag är nästan säker på att det ska komma upp en gädda efter som dessa brukar stiga nästan 90grader precis som nu. Men det visar sig vara en riktigt fin abborre!

Den är 41cm och väger strax över kilot.

En riktigt fin abborre och en värdig fisk att få avsluta isfiskesäsongen med.

Efter att den fått simma vidare var det dags för mig att försöka ta mig i land torrskodd och fortsätta till stugan där isfiskesakerna skulle förvaras.

Det gick bra denna gång men isarna är förrädiska nu! Så ni som har is kvar, var försiktiga!

Betet abborren tog på var en Rapala balanspirk 7cm med limkrok. Just limkrok kan vara riktigt effektivt vissa dagar.

Nu väntar spinnfiskesäsongen och jag hoppas kunna rapportera om några fina fiskar framöver. Vem vet, fiske är fiske!

Skitfiske på er i både båtar och på isar!

Ut och njut!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids