Abstinenssläckare

Jag tror de flesta känner igen sig. Iallafall ni fiskare med barn och familj.

Helg och fint väder, fångstrapporterna haglar in på telefonen och du har inte tid att fiska. Du tänker på vilka spots du skulle fiskat om du hade kunnat komma ut och det är nästan givet att drömfisken hade huggit. Fisket har aldrig känts så hett som just denna dag när du inte kan vara på sjön.

Idag hade jag en sådan dag. Rapporterna duggade tätt, till slut fick mobilen stanna inne medans jag var ute. Fiskeabstinensen var brutal. Rätt som det var kom luckan!

Det skulle köpas pizza och någon måste hämta den! Jag tog på mig det, bara jag fick en timmes fiske. Deal!

Tog med mig mitt Shimano Zodias och en liten låda beten samt en tång. Nu skulle abstinensen stillas!

Det blev närmast tänkbara vatten. Ett vattendrag som rinner genom stan. Testar Rapala ShadowRap Shad men inget hugg. Dags att pröva jigg. Det fick bli en 7,5cm Storm 360GT Largo Shad i färgen AGL. Ett kast, två kast och där i tredje kastet sitter abstinenssläckare nummer ett.

En grann abborre strax under 40cm

Nu ringer telefonen, pizzorna var beställda.

Några kast senare hugger det igen. Känns bättre men för bra för att vara en abborre. Riktigt skönt spöböj. En fin gädda har huggit på min Largo Shad. När jag väl får den närmare ser jag att den sitter perfekt krokad. Perfekt att få höra slirbromsen också. Till slut kan jag kroka loss gäddan och tiden är ute.

Dags att hämta pizzan.

Kvällen slutade med att alla var mätta och glada samt att pappan i familjen stillat sin fiskeabstinens.

Ha en trevlig lördagkväll gott folk!

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer