Årsbästa och rally!

Förra veckan var jag och min vän Casper ut på ett förmiddagspass. Eftersom vi inte kunde fiska mer än till 13:15 så beslutade vi oss för att testa ett nytt vatten i närheten. Detta skulle visa sig vara ett bra val.

Medans jag styr oss ut mot djupkanten drar Casper iväg dagens första kast. Smack! Dagens första fisk var ett faktum.

41cm abborre på första kastet! Bra start!

Jag ankrar och knyter på en 7,5cm Storm 360GT Largo Shad i färgen HOM. Andra kastet sitter min första abborre. En tjock kort sak. Tredje kastet hugger det stenhårt, dock visar det sig vara en gädda.

Vilken start!

Vi gör en liten förflyttning och ankrar igen. Casper får ytterligare en gädda. Jag ser några stenar på SI:n och kastar ditåt. Låter min Largo Shad simma mot botten. Jiggen hinner inte landa utan något har stigit och slukat jiggen på väg ner mot botten. Casper vevar snabbt upp sin jigg och greppar håven. Knycken känns abborrlika men man har haft fel förr. Fisken går djupt och ju längre drillningen pågår ju säkrare blir jag på att det är abborre, och där från djupet ser jag en riktigt fin abborre uppenbara sig med sina röda fenor.

Casper håvar och där i håven ligger en tjock och fin fisk.

Vacker faluborre!

Jag och Casper tittar på varann och bara skrattar. Vilken start! Vi mäter abborren till 43cm och väger den till 1,3kg. En riktig drömfisk i dessa vatten. Ännu en gång visar Largo Shad att den lurar stora abborrar.

Läs om mina favoritjiggar till abborrfisket HÄR!

Tjock och fin abborre tagen på Largo Shad 7,5cm i färgen HOM.

Nästa kast är det Caspers tur att lura ännu en fin abborre.

Vi fortsätter men rätt som det är verkar det som att bara gäddorna är vakna. Vi krokar gädda efter gädda på våra abborrjiggar. Visst är det kul när det nappar men efter den fina abborren ville vi ha fler.

Casper med en av många gäddor på Joker Shad.

Till slut beslutar vi oss för att testa ett annat område på jakt efter abborrarna.

Det visar sig att abborrarnas huggperiod är över. En lite rackare lyckas Casper lura så vi återvänder till första stället och greppar våra gäddspön.

Det tar inte många kast innan Casper krokar den första gäddan. Sen är det min tur.

En liten rackare som inte kunde motstå en Rapala X-Rap Otus!

Sedan drar en snöby in över oss och fisket blir lite segare. Men när solen tittar fram igen fortsätter huggsexan.

Casper som bytt en Peto i den nya specialfärgen SMB, krokar först en gädda och när den kommer in till båten följer en annan gädda efter.Inte konstigt att gäddorna bråkar om denna godbit! X-Rap Peto i färgen SMB.

Nu verkar det som det är Peton gäddorna vill ha. Otusen får vila och jag byter till en Peto i nya specialfärgen UV5.

Andra kastet hugger det. Dagens största gädda.

En arg 90+fisk tagen på Rapala X-Rap Peto i färgen UV5.

Vi får ytterligare några mindre gäddor innan det är dags att åka hem. När vi summerar förmiddagen har vi landat 30gäddor och flera fina abborrar med en abborre på 1,3kg som pricken över i:t. En prestigelös förmiddag slutade med årsbästa på abborre och mängdrekord på gädda. Gräset är oftast inte grönare på andra sidan. Ut och pröva nya vatten. Det är riktigt stimulerande att lyckas då. Denna dag hade förmodligen den kalla natten gjort att både abborrar och gäddor krupit ner på de djupare områdena och klumpats där.

En av mina roligaste dagar på vattnet!

Ut och njut! Skitfiske!

Comments

Kommentarer