Fin efterlekare

Fiskat ganska mycket på sista tiden och besökt en variation av vatten och ställen för att bygga en uppfattning om vart man bäst kommer åt stora gäddor i denna tid då mycket förändras från dag till dag. Har hittat fisk på väldigt många olika ställen men generellt har fisket varit svårt och segt och man får jobba för varje bättre hugg. På många håll leker gäddorna för fullt och man gör klokt i att låta dom göra det i fred och koncentrera sitt fiske utanför lekområden. Min premiär blev väldigt sen i år och hittills bästa fisken kom inte helt oväntat vid ett mycket djupare område. Jag fiskade av en kant från 3-4m vatten till 8-12m djupt med en extremt långsamt fiskad Rapala Otus och just när jag kom över kanten gjorde jag ett spinnstopp och så fort jag började veva igen så slackade det till. Den fina gäddan på just dryga 9kg hade fullkomligt inhalerat betet och lite till min förvåning var det en utlekt fisk då jag trodde att fisken vid detta djupa område mestadels skulle vara fiskar som är sena till lek och än äter. Men icke, hon hade gjort sitt och begett sig iväg från lekområdet förmodligen för att fylla sina depåer med brax och abborre som stryker omkring längs dessa branter. Man snappar alltid upp något och det är det som gör fisket så roligt!
Jag har fått fisk på alla möjliga beten sista veckorna men en långsamt fiskad Otus har tagit dom största och flesta. Och färgen som gått allra bäst för mig har varit Live Perch.

Skitfiske!
/Mikko

Comments

Kommentarer