Första släppet!

Igår hade jag en kvällsguidning på Vättern. Väderprognoserna såg mycket bra ut och vinden skulle vara mycket låg. För att hitta lite fisk inför kvällsjobbet planerade jag att någon timme innan guidning leta fisk med hjälp av Garmins fantastiska ekolodsteknik Panoptix. Sen om det skulle vara så att jag hittade lite fisk kunde jag ju testa att släppa ner en Gomuko också. Sagt och gjort. Ganska omgående hittade jag en fisk på 15 m djup. Den ville dock inte vara med utan skyggade för båten ett par gånger. Jag flyttade mig ytterligare ett par hundra meter och vips var det 2 fiskar på lodet men nu på 20 m djup. På vinst och förlust droppade jag ner min Gomuko till ungefär 20 m och gjorde 3 lockryck. Sen vevade jag upp 3 varv och pang så satt årets första verticalröding. Inget monster men ca. 55 cm var den. Så ni som går och väntar på första verticalfiskerapporten från Vättern – här är den!

Min favorit till rödingen på Vättern.

Mvh Ove

Comments

Kommentarer