Storm R.I.P Spinnerbait visade vägen mot pallen!

Igår var det dags för årets tävlingsdebut. Regnet öste ner från ett tjockt grått molntäcke när jag rullade mot starten. Men inget regn stoppar oss gäddfiskare. Det skulle bli tävling, Jaktia Faluns Runn Pike Open TimeBomb. Tävlingen gick ut på att fånga de fem längsta gäddorna över 60cm men med en tvist. Hade man inte fått en gädda över 60cm på 2 timmar ströks det resultat man skrapat ihop innan och man började om på noll.

Jag fiskade tillsammans med Martin och Casper i vårt Team Gäddstorm. Planen var att börja med att söka gäddorna relativt djupt. Väl framme vid första spoten hittar vi en fin kant med en del betesfisk. Vi börjar med större beten men inget händer. Men efter en timmes fiske krokar Martin en godkänd fisk. Vi är på papperet. Men sedan händer inte mycket. Jag beslutat mig för att testa mindre beten. Jag tar fram mitt Shimano Zodias abborspö och knyter på en Storm So-Run Joker Shad 10cm. Ibland kan mindre beten vara melodin. Redan efter några kast hugger det stenhårt på min Joker Shad.

Ibland kan abborrgodis vara melodin!

En bra tävlingsfisk glider in i håven och ger oss även 2 timmar till att fiska på med vårt totala resultat.

Andra godkända gäddan!

Vi fortsätter fiska av området och efter en timme var det dags för Joker Shaden att lura nästa gädda.

Vi bestämmer att lägga en halvtimme till på detta ställe för att sedan göra en längre förflyttning och ta en snabb 60cm fisk på ett ”säkert” ställe.

Inget händer på den halvtimmen och vi åker. Väl framme har vi 1 timme och 10minuter på oss att få en 60cm fisk för att behålla vårt resultat. Vi kastar och kastar och tiden går. 45minuter kvar och ingen gädda. När det är 30 minuter kvar börjar vi bli stressade. Vi måste ha en 60cm gädda! Vi beslutar oss för att göra en förflyttning till ett grundare område med växtlighet.

Tiden springer iväg och väl framme är det bara 20minuter kvar till ”timebomben” ”sprängsoch vi blir nollade.

Vi börjar kasta och redan andra kastet har Martin hugg men missar. Nästa kast hugger det igen men han missar och en bra virvel kommer upp där gäddan huggit. Casper kastar dit och det hugger stenhårt även för honom. Mothugget sitter och jag ser spöt böjja bra! En fin bredsida av en gädda syns i vattnet. Men i samma sekund kommer betet flygande som en kanonkula. Gäddan lossnar. Paniken sprider sig i båten. Det är nu bara 10 minuter kvar tills vi blir nollade. Vi kastar och kastar. Rätt som det är hugger det hårt på min Peto men den lossnar även den. Rätt som det är krokar Martin en gädda. Vi ser gäddan närma sig håven, men är den 60cm. Vi tar fram mätbrädan men till vår stora besvikelse är den bara 57cm. Nu är det bara några få minuter kvar. Vi fortsätter kasta och rätt som det är skriker Martin igen.

-Nu då! Nu då!

Han har krokat ännu en gädda. Allt går fort. Jag slänger ifrån mig spöt och greppar håven. Gäddan glider i. Men är den 60cm? Allt måste gå fort, vi har bara några få minuter på oss att få den godkänd.

Pulsen stiger när vi tar fram mätbrädan. Vi mäter gäddan till prick 60cm! Vi lyckas få den godkänd 2 minuter innan vi skulle bli nollade. Det blir kramkalas i båten. Fantastiskt med tävling när man kan bli så glad av en 60cm gädda.

Men det är fortfarande lång tid kvar. Nu skall vi fylla papperet och förbättra vårt resultat. Jag beslutat mig för att testa ett Spinnerbait i det glesa gräset. Det ska visa sig bli ett lyckat beslut.

Redan andra kastet sitter en 70cm gädda och det fortsätter. Vi fyller papperet och säkrar 2 nya timmar gång på gång. Vi har hittat melodin för dagen och stället.

Martin byter också till Spinnerbait och rätt som det är hugget det stenhårt. Dagens största gädda kan håvas. En grymt fin tävlingsfisk på 100cm.

Nu kände vi att vi var med i matchen. Casper lyckas kroka en till uppgradering och jag missade en som kändes ”bra” annars blev det tyvärr bara några till ”2 timmar gäddor” på 60-65cm innan vi var tvungna att åka och lämna in mätbrädan för att behålla vårt resultat. Vi slutade på 400cm vilket vi var grymt nöjda med.

Det bete som funkade bäst för mig denna dag var Storm R.I.P Spinnerbait Colorado med en 10cm Largo Shad längst bak som tailer.

Både R.I.P Spinnerbait Colorado men även Willow är konstruerade så att du kan vikta dessa spinnerbaits med ”R.I.P vikterna”. Grymt smidigt när du vill fiska ditt Spinnerbait lite djupare och då slipper att gräs fastnar i tex päronsänken. Spinnerbait säsongen är här nu så testa dessa. Ibland kan spinnerbaits även va hett på djupare vatten.

Tillbaka till tävlingen. Våra 400cm visade sig räcka till en 3e plats, ynka 2cm från andra platsen.

Nöjda grabbar och en gubbe!

Vann gjorde Team Idiotkraft. Kul att höra att många lag fångade sina gäddor på Stormbeten, flera godkända fiskar i andra lag kom upp på Storm T-Bone Shad!

Stort grattis till segrarna och tack Jaktia Falun för en grymt spännande och bra arrangerad tävling! Vi syns i höst när nästa ”TimeBomb” går av stapeln!

Kanske ses vi då!?

Gott folk! Ut och däng R.I.P Spinnerbaits! Ni kommer få hugg!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer