Vinden har vänt!

Förra veckan var grymt bra fiske till en början. Men under onsdagen började vinden kantra upp mot nord. Kall luft svepte ner över V sjöarna och fisken tappade matlusten helt. I tisdags vände vinden till hård sydväst. Inget fiske denna dag pga allt för hög sjö. Onsdagens prognos visade avtagande vindar och en lucka i vädret var ett faktum. Här hade vi chansen på bra fiske.

I mer eller mindre perfekta förhållanden började laxhuggen dugga tätt direkt under gårdagens trollingtur. Två mindre fiskar högg först, snabbt följt av denna blanking.

Som bilderna visar var fisket helt fantastiskt. Årets bästa tur var snart ett faktum.

Det var inte bara laxen som var i farten utan denna öring högg hårt.

Katrin med en drömlax på hela 9,5 kg fördelat på 92 cm. Trots ett ursinnigt humör kunde denna lax inte mäta sig med Katrin. Det är skönt att vi fiskar med riktiga kvalitets grejer ifrån Shimano när dessa bestar hugger på.

Om ni trodde att fisket var över på Vänern kan jag meddela att de kommer nog hålla i sig hela maj månad ut.

Vinden har vänt så ut fiska med er!

Mvh Ove

Comments

Kommentarer