Drömavslut

Du vet den där drömmen om att hitta ett vatten som håller så mycket fisk att det hugger i nästan på varje kast. Tänk om det vattnet inte är större än en fotbollsplan? Tänk om det är den där lilla tjärnen du åkt förbi flera gånger och tänkt pröva men aldrig kommit dig för.

Jag sitter här i bilen påväg hem från fjällfisket och vilket avslut det blev på veckan.

Jag vet sedan tidigare att det finns en liten liten tjärn som håller gott om abborre och när det blåste så mycket på sjön bad jag pappa köra in mig dit istället för att fiska röding.

Sagt och gjort. Klev ur båten och tog med mig fiskeväskan och Shimano Zodias Spöt.

Går in till tjärnen och lägger dagens första kast.

SMACK!

Jag verkade hittat betet för dagen! En Blue Fox Vibrax Hot Pepper nr 3 i färgen CYR!

Det verkar som abborren är riktigt på hugget. Det hugger även i kast nummer två. Men sen verkar det som abborren flyttat sig. Jag går en bit längs kanten och försöker på nästa ställe. Ingen hemma där. Går en bit till och försöker. Lägger ett långt kast mot ett område med gräs.

SMACK IGEN!

En stark fisk har huggit på min Vibrax Hot Pepper, den bjuder på en rejäl fight. Till slut lyckas jag landa den. Men när jag skall fota den märker jag att kameran är borta.

Det blir panik! Att hitta något i den terrängen är inte lätt kan jag lova. Följer spåret jag gått längs tjärnen och paniken i kroppen gör sig mer och mer påmind. Alla bilder från resan och alla gamla fiskebilder är de borta nu?!

Jag hittar inte kameran! Jag måste erkänna att det kom en tår eller fler när jag tog mig till sjön för att ropa på pappa så han kunde komma och hjälpa mig leta.

När pappa sedan kommer har jag hunnit samla mig lite. Vi tar sällskap och söker av området längs den lilla tjärnen. Det ser mörkt ut men DÄR tre meter från sista stället jag fiskat ligger den i blåbärsriset!

Lyckan och total! Underbart!

Pappa går tillbaka till båten och far ut på sjön igen medans jag fortsätter där jag slutade. Där och då visste jag inte vad som väntade! Det blev början på det sjukaste och roligaste abborrfiske jag upplevt!

Det hugger i varje kast och det är inga små abborrar heller.

De flesta är mellan 35-40cm och dom hugger stenhårt på min Vibrax!

Ingen tvekan där!

Rätt som det är hugger något tyngre. Den går tungt och den stonkar i sidled. Efter en stund kan jag se en stor abborre i det kristallklara vattnet. Jag lyckas landa den!

Första kilosfisken för dagen!

En grymt vacker fisk på prick 1kg. Det skulle komma mera. Efter ett gäng landade fiskar mellan 35-40cm. Hugger det STENHÅRT!

Tunga knyckar och åter stonkande i sidled. Åter kan jag se en stor abborre närma sig land och denna är ännu större än den förra.

Lyckas landa den och jag kan knappt tro det är sant. Åter en fisk över kilot. 1,15kg och 46cm! Vilket fiske!

Efter denna blir det lite glesare mellan huggen men jag får ändå abborre med jämna mellanrum, dock inga jättar.

Tänker att jag ger det en kvart till. Lägger några kast och huggperioden verkade vara över. Men där från en blixt från klar himmel smäller det igen!

Och denna är tung! Riktigt tungt går den. Från djupet av tjärnen börjar jag se en STOR abborre . Jag får den närmare och närmare och pulsen stiger, denna är stor!

Till slut kan jag greppa en riktig praktabborre!Lyckan är total! Händer detta på riktigt tänker jag.

Jag mäter abborren till 48cm och den väger 1,35kg.

Vibrax Hot Pepper nr3 i färgen CYR är i beteslådan för att stanna!

Vilken fantastisk fisk. När jag skall kroka loss denna ser jag att det finns någon som inte haft samma tur som mig. Men om någon känner igen sig på bilderna och vet dom missat en riktigt fin abborre så finns denna att hämta hos mig.

Undrar vilka historier som dragits om denna tappade fisk.

Efter att lossat abborren från både min och andras krokar förevigas den med några bilder och får sedan simma vidare som alla andra abborrar fick göra.

En av alla fina abborrar simmar tillbaka! Mitt livs abborrfiske!

Sedan dog fisket och jag begav mig mot sjön där pappa hämtade upp mig.

Kvällen avslutades vid lägerelden där det blev en koppkaffe och massa diskussioner om denna resa.

Ett fint avslut på en fantastisk vecka bland röding, abborrar, knott och mygg!

Så åter till inledningen på detta inlägg. Ut och testa även mindre vatten. Drömfisket kanske finns där!

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids