Ett fjällfiskeäventyr!

I år var det åter dags för mig och pappa att åka till grövelsjöjfällen och fiska röding en vecka. En vecka i tält fylld med fiske helt avskilda från dagens stressiga samhälle borde alla ta sig tid för. Rekreation!

Vi checkade av pappas ”rutinerade” packlista och så bar det iväg!

Resan började tidigt och det blev glesare och glesare på fjälltopparna ju högre upp i landet vi kom. Väl framme hade vi tid för en kopp kaffe innan helikoptern kom och hämtade oss.

Förväntansfulla resenärer!

Efter en flygtur, båttur och en promenad med all packning var det bara sista biten kvar. Snart skulle det bli fiske.

Bara sista biten kvar!

Väl framme satte vi upp tältet och fixade till lägret innan det var dags att blöta de första betena i fjällsjön denna resa.

En spinnfiskad Storm Gomoku Spin lurade denna lilla krigare

Det visade sig vara riktigt bra fart på rödingarna och även en fin abborre var på hugget.

De första två dagarna bjöd på bra fiske på både långdrag och spinnfiske.

När det sedan var dags för dag tre så vaknade vi till tunga moln över fjälltopparna. Men det var lugnt på sjön så vi skulle våga ro oss över till för oss ofiskade vatten. Ju längre vi rodde över sjön ju mer lättade det tunga molntäcket. Väl över på andra sidan hade det tjocka molntäcket nästan helt försvunnit och blå himmel kunde skönjas bakom de lätta molnen.

Vi tar oss in bakom en liten ö då vi både ser och hör rödingar vaka. Det var startskotten på det roligaste spinnfisket efter röding jag upplevt. Det högg röding i vart och vartannat kast under två timmar.

Grymt kul att drilla dessa på lätt utrustning.

Kungbete i fjällvärlden!

Betet som funkade absolut bäst var Blue Fox Vibrax Hot Pepper nr3 i kopparfärg.

Dagen avslutas med en fantastisk solnedgång och några kast från land.

Nästa dag vaknar vi till klarblå himmel och en spegelblank sjö. Vi tar oss ut till ett grund med stora stenar längs botten. Vi glider över området när jag ser två rödingar cirkulera bland stenbumlingarna. Jag drar iväg ett kast och jag ser den mindre av dessa rödingar stiga mot min Vibraxspinnare.

Genom det kristallklara vattnet ser jag den suga i sig mitt bete. Fantastiskt att kunna se rödingarna flera meter ner under ytan.

Jag krokar loss fisken och gör ett försök att lura även den större. Den får några kast men den ser inte ut att vara intresserad. Men när jag nästan gett upp hoppet så hugger även den. Resans roligaste drillning. Vilka starka fiskar!

Otroligt vacker fisk!

Senare den dagen var det dags för pappas gamla spö att få bekänna färg när han fick drilla resans största röding.

Riktigt fin fjällröding på över kilot.

De sista dagarna bjöd på fint men lite blåsigare väder. Fisket blev också lite sämre men vad gör det när det finns sådana här platser att ta igen sig på.

Viloplats med bättre utsikt får man leta efter!

Resans sista dag hade jag mitt livs abborrfiske som jag redan skrivit om. Har ni missat det så kan ni läsa om det om ni trycker HÄR!

48cm fjällabborre, en fantastisk fisk!

För att sammanfatta dessa dagar kort och ge några tips så är en Vibraxspinnare i storlek 2 eller 3 ett måste. Denna resa funkade Vibrax Hot Pepper i kopparfärg bäst. Bra och varma skor/stövlar och kläder är ett måste i fjällvärlden. Vädret kan slå om fort så ha alltid med dig regnkläder oavsett hur det ser ut när du åker ut. Utan torkmöjligheter är det viktigt att hålla sig torr ifall vädergudarna inte är med dig senare under resan. Se till att tänka igenom packlistan både en och två gånger. Väl framme i fjällvärlden finns inga affärer så var noggrann.

Förstaförband skall också med, är olyckan framme är det långt till hjälp så var försiktiga.

När det kommer till fisket så hittade vi fisken vid stengrynnor och djupkanter. Både långdrag och spinnfiske funkade bra men jag lovar att även flugfiskare hade lyckats bra.

Sist men inte minst glöm inte att njuta av fisket, naturen och sällskapet!Kvalitetstid med pappa!

Även fjällets invånare kom på besök vid fikat!

Nu hoppas jag ha inspirerat någon mer att ge sig ut på äventyr! Fiske skapar minnen, gemensamma minnen!

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids