Felicia drog ”Drömgädda”

Trolling är lite som Triss, plötsligt händer det! Igår hände det. Precis när vi skulle avsluta fisket för dagen(trolling på Vättern) högg det stenhårt på ett ytspö. Felicia greppade spöt och en hård kamp tog sin början. Vi förstod omgående att det var en riktigt grov fisk som tagit vår betesfisk. Då nästan alla grejerna redan var upplockade ur vattnet kunde vi stundtals ligga stilla och drilla. När fisken väl kom in till båten håvade vi den första försöket och Rapala håven blev tämligen trångbodd. Snabbt åkte de sista grejer in medans gäddan fick vila i håven. Vid vägning och mätning konstaterar vi att fisken är 12 600 g tung samt 120 cm lång. Vilken drömfisk! Fisken tog inte under riktat gäddfiske men med tanke på utrustning var det en bedrift att Felicia kunde landa gäddan. Grejerna som vi använde var ett Shimano Nexave 7,2 fot spö med en Tekota 500 rulle full med 0,40 mm Sufix 21 (prylar som är till för öring, röding och lax).

Gäddan fick givetvis simma åter efter fotografering!

Stort grattis till Felicia och hon har nu tyngre PB än guiden själv…

Mvh Ove

Comments

Kommentarer