Gäddor i Solnedgången!

Alla har vi längtat efter dom magiska Svenska sommarnätterna! 

 

Längtan är över…

Hela vintern har vissa av oss gått och längtat efter vårens öppna vatten. En del av oss har tillbringat tiden ute på isen med diverse isborrande, pimplande och mörtmetande.

Våren kom även i år och är redan förbi! En upp och ner vänd tid med varma och kalla dagar. Högt och lågt vatten och rent av en berg och dalbana här uppe i Dalarna.

Men nu är vi här! Tiden som ligger mig väldigt nära i hjärtat. Svenska sommarkvällar med solnedgångar och mystiska bakvatten på Dalälven. Djuphålorna i nån glömd gammal skogssjö. Eller sommartrafiken längs farlederna i vår Svenska skärgård. Gäddorna tenderar att bli slankare men mycket mer aggressiva i sin efterlek. Abborren fräser i ytan jagandes småfisk, gösen börja lämna lekgrynnorna och ställer sig i frivattnet på många av våra större sjöar runt om här i Dalarna.

En magisk tid i midsommartider och jag njuter av varje sekund.

 

Hugget!

Även om hemma fisket har kantats av mindre pass så har jag lyckats tagit mig ut en del ändå. Norge resor, tävlingar och Youtube vlogs har dugga tätt på kalandern. Saker och upplevelser som vart fantastiska. Men den här kvällen skulle vi äntligen ta oss ut på lite kvällsfiske på Älven.

Det var ett sånt där okomplicerad pass. Ni vet när tiden bara rinner förbi mellan ordvitsar och visioner om stora gäddor och hårda hugg. Om hur panelen och taket måste bytas på huset och den där planerade semestertrippen till Grönan, eller Kolmården som ska ske med familjen. Fisket var ändå helt okey även om det inte kändes riktigt på gång. Per startade kvällen med ett par mindre gäddor upp. Ett tvåtal slanka 90cm gäddor fick snabbt simma tillbaka.

Jag laborerade runt lite i beteslådorna. Men efter ett par timmar så fick det bli en lite tyngre vikt från Storms mdds system. 25 gram och en Tbone shad i färgen Red fin shiner fick bli valet för kvällens ”bottendunsartaktik”.

Ytterligare nån timme passerade och vi driftade sakta av kanterna. PANG! äntligen kom hugget vi längtat efter och en fin sommargädda fick syna insidan på håven! Drillningen var odramatisk men väl i håven visar det sig att hon inte alls vill vara med och leka. Än mindre vara med på kort. Efter några strykningar och ett par sobril senare kunde hon lyftas och fotas.

 

 

En magisk kväll är på väg att ta slut. Skratten och glädjen som ekar kvar i mörkret när vi sakta beger oss mot rampen är energin vi alla lever på…..

// Jonatan

 

Comments

Kommentarer

Om Jonatan Nellfors