Grymt bra laxfiske på havet, 5 st laxar upp!

Nyligen hade jag ett kul och lyckat laxtrollingfiske med några vänner ute på havet mellan Sverige och Åland. Det blev 5 st (!) fina Östersjölaxar landade den här fiskedagen! Nyligen hade jag kompisen Staffan Jorup och Martin i båten på ett kul laxtrollingfiske, och riktigt bra gick det! Jag brukar som sagt nuförtiden inte ha så många fiskedagar (trollingfiske) på havet så som jag hade förr i tiden, men den här fiskedagen kommer vi ihåg länge kan jag lova! Vi körde trollingfisket på havet efter Östersjölaxen mellan Sverige och Åland (Ålands Hav, Östersjöns flaskhals utanför Understen etc)! Skulle vi landa flera laxar även idag också så som vi gjorde dagen före (2 st laxar landade vi då) – var frågan!? Det är inte fångstgaranti på laxtrolling men chansen var mycket god kände jag (vi brukar oftast få minst en lax per fisketur när jag är ute, och nu luktade det verkligen lax i luften kände jag)! Vädret var fint med svaga vindar och då har man fina chanser att lyckas, och lax blev det även landat också! Vi fick 5 st (!) laxhugg under fiskedagen, och landade även samtliga fiskar snyggt i min båt/håven. Fyra av laxarna fick gå tillbaka, men en av laxarna behöll vi vilket ska bli riktigt gott att äta vid tillfälle! Av våra 5 laxhugg så var två av fiskarna ett skönt dubbelhugg på styrbords Cannon djuprigg, och det är alltid extra coolt med dubbelhugg (speciellt på djupriggarna)! Det är grymt kul när man får hugg, då det skriker i Shimano Tekota 600 rullen (knarren) när fisken är krokad och fisken simmar iväg i expressfart, sen kommer den sköna fighten på detta som ofta kan vara spännande och dramatisk då fisken oftast är urstark och oförutsägbar! Fem landade laxar får man sällan inte varje fisketur, vi var mycket nöjda med det kan jag lova nu (största laxen var en fin fisk på dryga 13 kg)! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och höstens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – välkomna ombord!! Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (ofta stora fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där! Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer