Kasta balanspirk

Kasta och jigga med balanspirk är tydligen en väldigt populär metod i Frankrike efter abborre.
Under mitt besök där förra året fick jag förklarat det för mig av mina franska kollegor inom Rapala och fick även veta att dom säljer mer balanspirkar till det fisket i Frankrike än vad dom nordiska länderna gör, fast dom inte har is!
Väldigt intressant och självklart har jag laborerar själv med tekniken och visst har jag fått fisk! Alltid bra att ha fler vapen att ta till i sitt fiske och vem vet, efter finslipning kanske man framöver krossar med att kasta balansare ?
Det finns en uppsjö storlekar och modeller att välja på hos Rapala. Vissa sjunker snabbare än andra och sjunker på olika vis så man kan precis som vid traditionellt jiggfiske variera tyngden, hemtagningen osv.
På bilden en Jigging Rap som en gädda tog stenhårt i droppet efter ett knyck upp från botten även fast det primärt är abborre jag tänkt nyttja metoden till.

Comments

Kommentarer

Om Mikko Seppänen