Kvällshugg och gryningsfiske

I helgen blev det premiär i sjön vid vår stuga. En klarvattensjö med siklöja som håller fina abborrar.

Planen var att köra ett tidigt pass idag. Men eftersom jag kom iväg i hyfsad tid igår kväll så tjuvstartade jag då.

Efter att ha fått ut båten ur båthuset packade jag i utrustningen och rodde ut på en stengrynna. Tror jag hann fiska i 10 minuter med min Rapala ShadowRap Deep innan det högg stenhårt och det kändes som abborre.

Drillningen går bra och upp kommer en riktigt fin abborre.

Lägger den på Rapala måttbandet och den är 45cm.

En riktigt fin abborre!

Tyvärr är den relativt smal så den pressar bara vågen till ett kilo men ändå en fin fisk.

Så fantastiska hugg det är på Shadow Rapen!Det blev dock enda hugget för kvällen men det lovade gott inför morgondagens morgonpass.

Klockan ställdes på 05:00. Efter några få timmars sömn vaknade jag till en dimmig sjö. Rodde mig ut genom dimman till stengrynnan. Betesfisken var på plats men dom första 2 timmarna bjöd enbart på 2 gäddor.

Testade några kanter där jag hittade betesfisk men inga hungriga abborrar visade sig. Rodde tillbaka till stengrynnan och nu hade solens strålar letat sig igenom. Sjön låg spegelblank och man såg de stora stenarna genom det kristallklara vattnet.

Första kastet, och efter min Shadow Rap kommer en 40cm+ abborre. Den följer ända till båten. Låter betet sakta sjunka….inget händer. Samma visa upprepas gång på gång. Stora abborrar som följer. Jag testar allt men dom vill helt enkelt inte äta idag. Riktigt häftig upplevelse men samtidigt väldigt frustrerande.

Sen var det dags att vända hem. Men jag är snart tillbaka och då skall dom luras till hugg!

Skitfiske på er gott folk!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids