Ny 10:a från Vänern

Äntligen var det dags för en dag utan massa vind. Prognosen skvallrade om växlande vindar på Vänern så det var läge att få komma ut och jaga lite silver. I absolut perfekta förhållanden började vi vår laxjakt utanför Hällekis. Direkt då spöna sattes ut hög en tung fisk på djupet. Inget ”rulltjut” direkt men det fanns ganska mycket tyngd i andra ändan av linan. Upp kommer en vacker gädda som skulle få Mikko Seppänen att stamma. Men nu var det inte gädda vi skulle fiska… Efter 1,5 h fiske drog ett ytspö iväg och fast fisk var ett faktum. En ganska lugn kamp startade och tankarna gick åter till Mikko’s favorit fisk. Men icke denna gång. In kommer en grov lax tillsammans med ytterligare två linor i ett virrvarr. Efter ”heja heja” rop till gästen Andreas kunde jag ganska odramatiskt håva en grymt grov lax. Laxen var 93 cm lång, 54 cm i omkrets och vägde 10,1 kg på RCD vågen. Detta är årets tredje plussare!

På bilden ovan ser ni årets andra ”plussare” på bild. 10,9 kg!

Årets absolut största fisk har inte vägts då det var en fisk med fettfena! Men att den är långt över 10 kg kan jag svära på.

Varför får vi så stor fisk på Vänern? Det har jag faktiskt inget bra svar på.

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer