Revanschen !

Hoppas ni har och haft en härlig midsommarhelg gott folk! För någon vecka sedan skrev jag ett blogginlägg där jag hade tappat en stor abborre.

För er som vill läsa det hittar ni det HÄR!

Hur som helst har jag grubblat och gjort nya försök på detta ställe utan resultat. Det har kostat några jiggar och vobblers.

Men en eftermiddag för en tid sedan gjorde jag ett nytt försök. Än en gång riggades en 7,5cm Largo Shad i färgen HDI. Jag tog mig ut till samma ställe där jag tidigare tappat den förra abborren men denna gång var håven med.

Jag började fiska av området och det dröjde inte många kast innan en liten abborre kan luras. Sedan följer ett par gäddor. Därefter lägger jag ett kast precis i strömkanten där jag vet det är lite djupare. Pågrund av VMC Big Eye 18grams jiggskallen tar inte strömmen jiggen utan jag får ner jiggen relativt snabbt. Jiggen hinner inte nudda botten innan det hugger rejält. Sätter mothugget och det känns direkt att det är en bättre fisk jag krokat.

Tunga knyck och dessa blir ännu starkare när fisken går ut i strömfåran. Pulsen stigen när jag ser att det är en abborre i samma klass som den jag missat tidigare som närmar sig.

Greppar håven! Nu får inget gå fel!

Sänker ner håven i vattnet och in glider en riktigt fin abborre. Den känslan! Revansch!

Jag ringer min vän Jonte som är påväg till mig och frågar om han är på gång. Han är bara 2 minuter i från så abborren får vila i håven tills han kommer. När han kommer tar vi några foton och väger och mäter den fina abborren.

En fantastisk fisk i dessa vatten!

Abborren är 47cm lång och väger 1,3kg. En praktfisk i dessa vatten.

Efter denna blev jag ganska tom och sätter mig och tittar på Jonte när han fiskar. Men efter några minuter är jag redo för några last till.

Lägger ett kast där den ”tappade” abborren högg och det hugger stenhårt igen. Nu måste det väl vara gädda tänker jag. Men när jag får fisken närmare kan jag se ytterligare en fin abborre. Även denna kan håvas. Vilken revansch!

Mäter och väger även denna fisk!

Ännu en fantastiskt fin abborre som gillade Largo Shad!

Även denna fisk är 47cm lång men lite tunnare och väger 1,2kg. Vilket fiske!

Largo Shad levererar!

Vi försöker några kast till innan vi beslutar oss för att byta ställe.

Jag byter färg på Largo Shaden då den som fångade dessa abborrar hamnar hemma bland de betet som tagit de fiskar som betyder något extra för mig.

Denna gång blir det en 7,5cm Largo Shad i färgen AGL som hamnar på VMC Big Eye jiggskallen. Den visar sig funka nästa lika bra den också då jag krokar en ny fin abborre på 45cm redan andra kastet på det nya stället.

Vilken revansch och vilket fiske! 47-47-45 cm på två timmars fiske från land. Vilken kväll!

Jag upplever att det är lättare att komma ner på de ”heta” platserna i de strömmande vattendragen om du använder dig av lite tyngre jiggskallar (15-20g). Abborren står ofta i strömkanten i ett litet bakvatten eller bakom någon sten. Använder du lättare jiggskallar är risken att strömmen tar jiggen och du missar att fiska av den hetaste platsen.

Detta funkade iallfall exemplariskt för mig denna kväll.

Storm 360GT Largo Shad finns i två olika storlekar 7,5 och 10cm. Ett måste i beteslådan!

Ut och fiska abborre gott folk!

Skitfiske och en fortsatt glad midsommarhelg!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids