Sommarlov och längd-PB!

Idag var det dags för barnens första fisketur för detta sommarlov. Växlande molnighet och lugnt väder bjöds vi på.

Dom första ställena vi fiskade av bjöd på några små abborrar och en gädda för mig. Barnen har några hugg och en följare men det verkar som fisken inte är på hugg.

Vi gör en längre förflyttning och hittar ett stort löjstim som vi stannar och fiskar runt. Jag får genast ett par hektos abborrar på Largo Shad. Sedan är det Wilmers tur och det blir åka av!

Först ser det ut som han tror han fastnat men det är gammelgäddan som slukat han Rapala Rippin Rap!

Det blir spöböj och skrikande rulle! Wilmer sköter det som en kung och efter att ha fått fram håven som hunden Milla somnat i så kan jag håva en riktigt lång fisk åt Wilmer.Vilken skalle!

Nu skall gäddan mätas och vägas! Det luktar PB! Gäddan är 111,5cm och det är nytt längd-PB. Tyvärr är det en smal rackare så något vikt-PB blir det inte.

En upplevelse för alla i båten!

Efter några kaosartade minuter är det dags för gäddan att simma hem igen.

Underbara minnen för både far och son!

Gäddan tog på en 7cm Rapala Rippin Rap i färgen CH, perfekt bete för barnen att fiska! Kasta ut, låt sjuka och ta hem! Pang!

Nu ville såklart dottern Thilde också få fisk och till slut kom även hennes gädda. Inte lika stor men alla nöjda och glada.

En Rapala Shadow Rap Deep föll denna ”räddare i nöden gädda” för!

Detta är en perfekt combo om du vill köpa spö och bete till barnen. Ett Shimano Catana 10-30gram i detta fall och en Rapala Shadow Rap Deep. Mycket prisvärt spö och ett bete som ofta lurar fisk!

Tillbaka till fisketuren som slutade där!

Alla nöjda och glada efter en härlig dag på sjön!

Ta med barnen ut på fiske! Det ger minnen för livet!

Här kan ni läsa senaste inlägget av Mogge där han ger lite tips om att fiska med barnen. Inlägget hittar du om du trycker HÄR!

Ut och njut! Skitfiske!

Comments

Kommentarer