Abborrfiske

Senaste tiden har det blivit mycket abborrfiske. Dock har den sjunkande vattentemperaturen och det varierande lufttrycket gjort fisket utmanande. Vissa gånger har jag hittat abborren grunt på stengrynnorna och andra gånger djupare längs branterna.

Jag upplever att större beten så som Rapala DT10, Shadow Rap, Shadow Rap Shad och 10cm Storm So-Run Joker Shad funkat bäst den senaste tiden.

En 45cm abborre som så många gånger förr föll för en Joker Shad i färgen FG. Min absoluta favorit när jag fiskar i Runn.

En bonus gös som även den gillade Joker Shad i färgen FG.

När det kommer till hårdbeten har Rapala DT10 verkligen blivit en ny favorit. Nu när det varit blåsiga dagar och jiggfiske nästan varit omöjligt till och från har Rapala DT varit räddningen. Perfekt när man fiskar lite djupare.

Fin abborre som klev upp och nyp en snabbt fiskad Rapala DT10 i ett spinnstopp.

Gillar verkligen DT10ans häng i spinnstoppet. Ett grymt bete som gäddorna även gillar!

En av många gäddor som lurats på Rapala DT10.

Även grunt fiske med Shadow Rap och Shadow Rap Shad har funkat vissa stunder. Denna vackra 44cm abborre lurade min vän Casper senaste turen.

Abborre äter abborre. Denna spydde ur sig gårdagens middag i håven efter att den lurats med en Rapala Shadow Rap Shad i färgen PEL. Se till att ha några abborrfärgade beten i lådan!

Nu längtar jag efter soliga och lugna sommar dagar på sjön! Ut och fiska abborre!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids