Bottendans med Storm 360 GT

Abborrefiske kan vara väldigt enkelt och ibland väldigt utmanande. Senaste passet var en utmaning. Vi hittade abborren på en kant som går från 0,5-3m djup. Fisken högg på en yta av kanske 5 kvadratmeter. Det enda som fungerade var att kasta Storm 360GT 9cm ut på det grundaste och sakta sakta låta den dansa ner mot området med 3m vatten.

Pekfingret på klingan av mitt Poison Adrena 7,6′ 5-15gram, känna efter minsta stöt under droppet och lyftet. Fina fighter med en toppfisk på 1kg.

Gångbara färger var Gold digger, True blue och Medic.

Första halvtimman fiskade vi med ståltafs då risken för gädda var stor, efter ett par avkrokade bifångster användes sufix fluorocarbon i 0,25mm. Abborren blir också kinkigare efter en stunds fiske i ett så litet område, och med en tafs av tunnare FC blir gången på 360in dessutom bättre.

När känslan i spöt är viktig föredrar jag att köra flätlina i form av sufix 832 med endast 0,5m FC.

Mvh Ingemar

Comments

Kommentarer