Bra abborrfiske

Jag har fiskat väldigt mycket abborre i år och relativt nyligen hade jag ett fiskepass som var lite segt men som räddades upp av ett lite annorlunda bete.
Efter att fiskat nån timme på lite olika ställen så får jag äntligen syn på lite jakt där en stor abborrsegel skär ytan efter sprättande löjor, nån jag iaf tänker jag och beger mig snarast mot platsen. Väl inom kastavstånd så kastar jag i min jigg men inget händer.. Eftersom fisken var ytnära och jaga så ville jag testa med en vobbler och bytte snabbt till ett annat spö som låg bredvid mig och som var redo med en Rapala Scatter Glas Shad 7cm. Jag lägger första kastet i området och börjar veva den i normal hastighet och så gör jag ett stopp för att sedan upprepa proceduren hela vägen till båten och redan i första kastet smackade en fin abborre på 44,5cm på! Sedan följde ett ok fiske då jag fick fler fiskar på Scatter Glas Shaden fast inga fler riktigt så stora utan fiskar om 35-40cm. Sjukt kul!

Alla vobblers från Rapala med Scatter-skeden får en speciell gång. Då en vanlig vobbler simmar i en rak linje mot båten så simmar Scatter-cranks i ett S-mönster. Alltså formen av skeden får vobblern att kasta från sida till sida under invevning vilket ger en mycket irrationell gång. Dessutom trycker den stora skeden mycket vatten som skapar mycket turbulens och kan vara väldigt bra för borren vissa dagar.
Så letar du efter ett spännande alternativ till ditt abborrfiske för framförallt dagar när inget verkar fungera så prova en Scatter Glas Shad!

Comments

Kommentarer

Om Mikko Seppänen