Erfarenhet gav fina öringar och PB för Dennis

Dagen startades med att se efter om betesfisken blåst in till en plats med branta kanter ner mot ett djup på 30m. Detta sker nästan alltid om det är sydlig vind ett par dagar. Småfisken var här men inget hände på ett par timmar. Vi drog en sväng utanför vilket inte gav nåt, så jag bestämde att öringen måste komma igång nån gång under dagen just på denna plats.

Mkt justerande av fiske djupet och betena. Tillslut började Dennis nya Shimano Tekota rullar yla friskt och vi fick flera fighter med fina öringar. Inte nog med det, Dennis avslutade med att dra nytt PB där Rapalas godkända våg stannade på 3.8kg. Bra rullar är ett måste när fisken rusar så linan skär genom vattnet, annars är risken stor att något brister.

Alla öringar högg ca 6m under ytan på silversvarta beten samt en jerkad Shadow rap ghost shiner i ytan.

Grattis till PB Dennis! Hur svårt kan det vara? :)

Mvh Ingemar Olsson

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson