Fin gädda och sjö-PB

För en tid sedan var jag ut och körde ett pass efter både gädda och abborre.

Jag upplever att årets sommarfiske efter gädda varit väldigt svårt. Har inte hittat något som fungerat bättre än annat. Vissa dagar har man fått gädda grunt på stengrynnor, andra dagar har dom stått på djupgrund och sedan har man fått en hel del gädda på mindre beten när man fiskat abborre. Dock har det inte varit några några mängder någonstans, svårt helt enkelt!

Denna tur började med gädda på abborrjigg.

När inte abborrarna var hemma åkte jag ut på en stengrynna och kollade om gäddorna var hemma där. Satte en kommande Rapala-Nyhet i beteslåset och redan första kastet hugger det stenhårt. En arg sommargädda har slukat mitt bete. En gädda på nästan metern kan håvas.

Fisk på första kastet, en lovande start med detta bete!

Gjorde några fler kast men det var inga fler hungriga gäddor på plats.

Avslutade kvällen med lite mer abborrfiske. Började fiska Joker Shad 10cm men får endast försiktiga napp i paddeln. Byter till en Rapala Shadow Rap men inget händer.

Byter då till den mindre Largo Shad (7,5cm). Det visar sig vara ett bra beslut. Lägger ett kast ut på lite djupare vatten på kanten vi fiskar av. När jag når botten gör jag två försiktiga ryck och sen känner jag ett försiktigt hugg. Sitter mothugget och känner genast att det är en bättre abborre.

Drillningen går bra och en fin 40cm+ abborre glider in i håven. Mäter den till 43cm på rapalamåttbandet och vågen stannar på 1kg blankt. Kul! Första abborren över kilot för mig i denna sjö! Blir även några mindre abborrar innan det är dags att åka hem.

Fina mörka färger på den abborren!

Largo Shad har verkligen blivit en favorit hos mig!

Nu hoppas jag på lite värme och högtryck så det verkligen blir lite fart på fiskarna i våra vatten!

Ut och ta vara på sommaren!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids