Gösfiske i Falun

En eftermiddag denna vecka fylldes båten med abborrspön, storm jiggar och sist men inte minst godis, pizza och en massa gossedjur!

Det var barnen som fick bestämma och siktet var inställt på gös efter som dom aldrig fått en sådan.

Vi tog oss till den sjö i Falun som verkar ha fått ett gott gösbestånd. Jag och min vän Martin hittade ett område där vi fick gös för någon vecka sedan så vi hade förhoppningar om att de skulle stå kvar på samma ställe. Området är några grynnor som går från 12 till 7 meter. På kanterna och på dessa grynnor hittade vi gösen sist.

Jiggfisket efter gös är relativt enkelt. Jag använder mina abborrspön. Fantastiskt kul fiske på lätt utrustning. Jiggar på ca10cm som Stormjiggarna LargoShad, Mangrove Minnow, Joker Shad och 360 SerchBait funkar utmärkt tillsammans med en jiggskalle. Ner och dunka botten och vänta på de explosiva huggen!

360 SerchBait, Mangrove Minnow, Largo Shad och Joker Shad är fyra jiggar som passar utmärkt för gösfiske.

Vi riggade våra spön med färgglada jiggar. So-Run Joker Shad i färgen FG och LC fick bli våra första val.Bra färger för gösfiske i denna sjö som det verkar!Joker Shad i färgerna FG och LC.

Vi tog oss ut till området och började fiska av kanten mot grynnan. Efter några kast har jag ett stenhårt hugg men missar. Gör en liten förflyttning och det smäller på min Joker Shad igen. Denna gång går det bättre.

Dagens första gös

En gös på nästan 2kg kan håvas. Nu var vi igång!

Sekunderna efter att vi fotat denna fisk var det Wilmer tur. Det hugger alldeles intill båten. Efter en kort fight kan jag håva Wilmers först gös.

Så här glad blir man när man får sin livs första gös och en ny art i artjakten.

Sedan bommar jag ett par bättre hugg innan det hugger igen. Denna gång är det en tyngre fisk. Det tar ett tag innan jag får den till ytan men den glider fint in i håven. Det visar sig vara min största gös hittills.

Ser ut som gösen är på gång, men få se hur det påverkar andra arter i sjön.

Det blir ytterligare nån mindre gös innan det var dags att ta oss och gossedjur till land.

Påväg tillbaka efter en lyckad kväll på sjön.

Gösfiske är grymt kul! Hårda hugg och huggvilliga fiskar. En annan sak som jag märkt är att det är bra att hålla koll på ekolodsskärmen. Kommer det in fisk under båten testa att släppa på dessa!

Jag är ännu en nybörjare på detta fiske men detta är något jag kommer ge några pass varje sommar.

Vill ni se mer gösar så spana in Nellfors senaste vloggavsnitt genom att trycka HÄR!

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer