Hårda beten till frukost!

Tidigt en morgon rullade jag mot sjön med siktet inställt på stor abborre.

När klockan var 5:30 gled jag ut mot grynnan jag skulle fiska av. Sjön låg spegelblank förutom på de ställen där löjorna vakade. En fantastiskt fin sommarmorgon.

Ankrade på kanten till 6meters grynnan. Ett spö riggades med en Joker Shad och det andra med en Rapala DT10 i färgen ROL.

Av gammal vana började jag kasta några kast med Joker Shaden. Inget hände. Flyttade mig några meter till nästa stensamling på grynnan.

Byter till spöt där jag riggat min Rapala DT10. Drar iväg ett kast. En sak jag verkligen gillar med DT10 är att du kastar den riktigt långt.

Några snabba vevtag när den landar för att få ner den i vattnet för att sedan ta hem den lugnare med korta spinnstopp. Där i ett stopp kommer dagens första hugg. En bättre abborre verkar det vara. Drillningen går bra och in i håven glider en fin abborre.

41cm abborre som inte tvekade att hugga på en Rapala DT10.

En annan sak jag gillar med DT10 är att du verkligen känner gången på betet.

Det tar inte många kast innan det dyker upp ett stim med bättre fiskar på ekolodsskärmen. Dom simmar på båtens högra sida. Lägger snabbt ett kast ditåt och det hugger genast. Ännu en fin abborre som inte kunde motstå DT10an.

Det blir fortsätter hugga några mindre abborrar på DT10an samt en bättre som jag tappar. Sedan blir det segare. Åker runt och letar efter huggvilliga fiskar men dom vill varken ha jigg eller DT10 rätt som det är.

Dags att testa något nytt. Byter till en Rapala Rippin Rap 6cm. Få se om vibrationerna och ”rasslet” kan få igång abborren.

Jag får svar direkt när en hektosabborre hugger. Sedan dröjer det inte många kast innan det hugger en tyngre fisk.

Denna gång fiskade jag Rippin Rap på så vis att jag kastade ut och lät sjunka till botten för att sedan ”dra igång” betet följt av några lugnare vevtag. Ner på botten igen och upprepa proceduren.

Det visar sig vara dagens tredje abborre över 40cm som verkligen slukat min Rippin Rap.

Ingen tvekan där.

Fantastiskt fin fisk som gärna kunde få växa sig några cm längre tills nästa gång vi ses.

Det fortsätter nappa några mindre abborrar innan det är dags för mig att rulla hemåt till övriga familjen som vaknat nu.

Denna morgon var det verkligen ”hårdbeten” som gällde. Ibland är abborren selektiv och man får pröva sig fram vad som gäller.

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer