Ibland får man gå tillbaka till originalet

Fint väder rådde ända mot kvällen. Soligt innebär ofta fint harrfiske, detta var inget undantag. Vi landade en hel del harr i sjön på 360gt searchbait. Det fina med Storm 360gt searchbait är att den fångar allt. Just true blue färgen verkar gå hem hos de flesta arter här i norr.

När solen gick i moln var det dags att rikta in sig på öring. Vi fiskade av en strandkant med varierande djup. Allt från 1m djup ner till 12m.

Vi hann fiska f11an max 20min innan det klev på en 2,2kgs öring som gav en enormt roligt fight på speedmasterspöt. En hoppande öring som avslutade med ett högt hopp som nästan slutade i båten. Under båten en rusning mot botten innan den efter en lång kamp gav upp. Otroligt fet och stark fisk, ändå 18grader i vattnet men det verkade inte öringen bry sig om. Tack och lov är det kallare på djupet så fisken håller sig i god kondition.

Man ska alltid vara helgarderad på fisketurerna, så det gäller att hänga med i utvecklingen och även ha originalen med i boxarna.

En välmatad öring som tog en f11 original flyt i färgen S. Notera gäddtafsen betet sitter i. Här är chansen eller risken för stora bifångster överhängande.

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson