Jiggfiskepass

Sommar, värme och långa härliga dagar och kvällar är för mig synonymt med jiggfiske. Att bara åka ut på vattnet för att njuta av en dags fiske är riktigt skönt efter att ha ruskiga höstdagar, en lång mörk vinter och pannbensfiske efter vårgädda i ryggen. Att plocka fram lättare utrustning och emellanåt hitta gott om huggvillig fiske är riktigt roligt, det är liksom inte samma ”arbete” som mycket av det andra fisket jag bedriver.

Jag använder många olika beten till mitt sommarfiske efter gös och abborre men tänkte idag ge ett kort enkelt betestips för att lyckas sålla ut bättre fiskar även fast dom mindre också kastar sig gärna över lite större jiggar. Det är Storms Joker Shad jag tänkte tipsa om idag, ett större bete med just den rätta gången och profilen som triggar löjätande rovfiskar. Jokern har dessutom en justerbar paddel vilket gör det lite unik och därmed mångsidig då man får två jiggar i ett. Genom att behålla gummiflärpen den levereras ur paket så får man en hårdare kickande gång som kan vara riktigt giftig många dagar då mycket annonsering krävs. Plockar man däremot bort den ändrar man jiggens karaktär till lugnare gång som många gånger är giftigt lite segare dagar eller för dom större och bekvämare fiskarna som inte alltid imponeras av för hårt simmande beten.

Joker Shad är liksom ett basbete för mig, eller ”stapelföda” för fisken. Genom att den liknar en stukad löja så är den oftast gångbar i dom flesta vatten och därmed ofta den jigg jag börjar mitt pass med. Några av mina senaste pass är det just Joker Shad som varit den mest givande jiggen där både fin borre och gös fullkomligt inhalerat betet som jag varierar med att studsa på botten eller monotont bara veva hem den i mellanvattnet eller grundare vatten. En riktigt bra jigg som sällan sviker och är enkel att fiska. Ut och fiska och njut i sommar!

Comments

Kommentarer

Om Mikko Seppänen