Kajakfiske med små shadowrap

Sommarens hittills finaste dag spenderades i kajaken. Fiskarna var riktigt tröga, men med kajak som transportmedel skyggade inte fiskarna och i kombination med 7cm Shadow rap i färgen ROL lyckades jag landa en del fin abborre samt några harrar på Storm 360 GT . Klart vatten gjorde att jag kunde prickskjuta på abborrar som låg efter botten bara någon meter bort. Trevlig känsla att se abborrarna reagera på det lilla betet. Abborrarna steg upp i vattenskiktet, följde shadowrapen och i twitchen när betet vände sidan till och blev hängande kom huggen. Abborrarna låg mellan 38-44cm och var trevliga fighters på mitt lätta Zodias spö.

Jag brukar ha 2 spön riggade för ett allround fiske, bägge med bra sökbeten som shadow rap och 360gt. Bägge fångar i stort sett all fisk alltid och är lätta att täcka mkt vatten med. Shadow rap shad 9cm och 11cm använder jag flitigt men när vädret är klart och soligt tycker jag den lilla 7cm funkar bäst.

Solbränd och nöjd ser man fram emot fler turer i kajaken.

Mvh Ingemar

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson