Largo Shad är het när det är ”hett”!

Tidigare i veckan var jag och hälsade på min namne Andreas. Det skulle bli abborrfiske och gösfiske.

Klockan ställdes på 4:15 och kan ni tänka er, när det vankas fiske är det sällan några problem att stiga upp.

Packade massa vatten och mackor för att försöka behålla någon sorts vätskebalans i det riktigt heta sommarvädret.

Riktigt vacker soluppgång när jag lämnade Enviken.

Resan ner bjöd på fina vyer i tonerna till dagens första solstrålar. Väl framme packade vi båten och for ut till första grynnan. Ser lite fisk på lodet men det är fel storlek. Vi är ute efter dom stora!

Rätt som det är ser vi löjor som blir jagade i ytan en bit längre bort. Vi sätter fart ditåt och det dröjer inte länge innan Andreas landar en riktigt tjock och fin abborre på 43cm och 1,05kg. Jag får några fina abborrar mellan 30-40cm samt en liten gös och en gädda. Dessa föll för en 10cm Joker Shad.

Huggperioden varar ca 20minuter innan det blir locket på. Fisken var som bortblåst.

Vi åker ut på djupare vatten och hittar några gösar vi släpper på. Första gången jag upplever vertikalfiske. Gösarna stiger för att inspektera betet för att sedan vända neråt igen.

Riktigt spännande men denna dag ville dom inte hugga så vi tar en paus och svalkar oss i det 24gradiga vattnet. Det var välbehövligt kan jag säga när termometern visade 32grader i skuggan. Jag vill inte ens gissa vad temperaturen låg på mitt på sjön i den stekande solen.

Men efter ett välbehövligt dopp var det dags för mer abborrfiske. Vi hittar en djupkant som går från 7-9meter, där det verkar som att abborren är mer i farten. Vi krokar fisk på fisk under 15 minuter men sedan var det locket på igen.

Dessa abborrar tog på en Largo Shad i färgen NPCT. Det skulle visa sig bli en ny favorit färg efter denna dag.

Efter den korta huggperioden gör vi en förflyttning och när vi passerar en undervattenås ser vi åter ett gäng abborrar ekolodsskärmen. Vi ger dom ett försök och denna gång var det min tur att kroka en fin abborre.

Ett stenhårt hugg följt av karakteristiska abborrskak. Drillen går bra och där ligger en riktigt fin abborre i håven.

Parasollet i bakgrunden var ovärdeligt denna heta sommardag.

Abborren är 46cm lång och väger 1,14kg. Fantastiskt fin fisk.

Tyvärr är även denna huggperiod kort. Så vi gör några fler försök på några ställen innan vi beger oss mot land. Sista grynnan hittar vi åter huggvilliga abborrar.

Denna grynna går från 3 meter upp till under en meter så nu åker popprarna på!

Rapala X-Rap Pop och Skitter Pop är grymma för ytjagande sommarabborrar!

Det hugger abborrar i varje kast när vi kastar över grynnan och dom hugger stenhårt. Inga jättar men fantastiskt kul fiske. Detta pågår i 20 minuter innan även denna huggperiod är slut.

Sedan var det dags att åka hem. En dag som kan sammanfattas med fina abborrar, korta huggperioder och blöta handdukar runt huvudet för att klara av hettan!

Sommarkvällar är fantastiska!

Ut och fiska abborre! Glöm inte att ta med en popper! Ytjagande abborrar är fantastiskt kul att fiska på!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer