Lätt haspel för abborre

Jag har flera olika uppsättningar rullar och spön till mitt abborrfiske då det är en krävande art gällande utrustning om man vill fiska med många olika typen av beten och tekniker. Självfallet går det utmärkt att fiska det mesta med en uppsättning men gillar man att ha bra känsla och utrustning anpassat till det man fiskar med så behövs ofta spön och rullar med olika egenskaper.
I den här videon går jag igenom ett av mina lättare haspeluppsättningar för abborrefiske och det är en kombo jag använder främst till lätt jiggfiske, lättare crankbaits och väldigt lätta och små jerkbaits. Jag gillar även att vertikala en dropshotrigg med den här kombinationen. I videon går jag igenom mer detaljerat hur jag använder det.

Spö: Shimano Zodias Haspel 6,4L 3-10gr
Rulle: Shimano Rarenium Ci4+ 1000
Lina: Sufix 832 0,10mm

Comments

Kommentarer

Om Mikko Seppänen