Fin lax landad på laxtrolling!

Nyligen hade jag ett kul och lyckat laxtrollingfiske med min gode vän Roger Granath på havet! Vi körde laxtrolling med sikte på stor fisk och landade även en grann fisk, samt tappade även en fin lax…

Nyligen hade jag kompisen Roger Granat i båten på ett kul laxtrollingfiske, och bra gick det! Jag brukar nuförtiden inte ha så många fiskedagar (trollingfiske) på havet så som jag hade förr i tiden, men den här fiskedagen hade vi ett lyckat laxfiske! Vi körde trollingfisket på havet mellan Sverige och Åland nu (Ålands Hav, Östersjöns flaskhals utanför Understen etc)! Skulle vi landa lax även idag också så som vi gjorde fiskedagarna före (2 st och 5 st laxar landade vi då) – var frågan!? Det är inte fångstgaranti på laxfiske men chansen var mycket god kände jag (vi brukar oftast få minst en lax per fisketur när jag är ute, och nu luktade det lax i luften kände jag)! Vädret var sådär med kraftiga vindar, men lax blev det landat ändå för oss! Vi fick en grann lax landad under dagen, och missade även en fin lax under fiskedagen! Det är grymt kul när man får laxhugg då det skriker i Shimano Tekota 600 rullen (knarren) när fisken är krokad och fisken simmar iväg i expressfart, sen kommer även den sköna fighten på detta som ofta kan vara spännande och dramatisk då fisken oftast är urstark och oförutsägbar! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och höstens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – välkomna ombord!!

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (ofta stora fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer