Sök efter abborren med 360 Searchbait

Abborren, kanske en av de lättaste och svåraste fiskar att fånga. Vissa dagar är det hur enkelt som helst och andra gånger får man verkligen kämpa och knäcka koden.

Det första bekymret brukar vara att hitta var den håller till, speciellt om man fiskar en ny sjö där man aldrig varit förut. Alltid på nya vatten precis som denna gång använder jag 2-3 sökbeten till att hitta fisken med.

Storm 360GT searchbait 9cm

Rapala shadow rap shad 9cm

Rapala shadow rap jack deep

Dessa 3 beten fiskar man snabbt av stora områden med och triggar både aktiv som inaktiv fisk. Gärna grunda partier under 5m djup, vasskanter och grundtoppar. När jag hittat abborren börjar jag dra ner tempot. Ankrar fast och förfinar tekniken. 360 searchbait kan fiskas på en massvis olika sätt. Den är även enkelt att använda för den inte helt inbitne jiggfiskaren. Knyt på, kasta ut och veva in 360 grader runt båten.

Nåt som är väldigt effektivt med denna jigg när man hittat dagens fiskeplats är att köra vevstop och ha kontakt med jiggen utan slaklina. Detta för att känna när abborren tar jiggen i droppet. Eftersom att originalhuvudet är så lätt på 9cm modellen så har abborren sällan bråttom att spotta ut den utan har den gärna kvar något längre än andra tyngre beten. Men fortfarande måste man vara lite alert och använda känsla och syn. Är det vindstilla så ser man på linan direkt jiggen slutar sjunka och ev en dragning i linan.

Shadow rap shad har en bred profil och syns bra. Den gör mkt oväsen av sig och fiskas bäst som en jerk. Denna har även en storebror och lillebror på 11 resp 7cm. Vilken som fungerar bäst för dagen får man prova sig fram.

Jack deep i färgerna pel och rol är grymma, speciellt när abborren står på botten och trycker. Mkt vibrationer och djupgående. Tänk på att göra långsammare mothugg, eller längre å mjukare å samtidigt veva. Små vara krokar tränger in bra. Kort och hårt mothugg kan resultera i en tappad fisk.

Skit fiske

Mvh Ingemar

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson