Tröga Sommar gäddor nyper på botten!

När ingenting är sig likt i vattnet så rasslar det till på botten och en vacker gädda får syna båten.

Upp och ner fram och tillbaka!

Vi befinner oss redan i mitten av Juli. Sommarens slöa och upp och ner vända gäddfiske, har gjort sig påmint inte bara en gång. Dom flesta vänner runt omkring mig har delat min uppfattning om ett ovanligt trögt gäddfiske. Självklart har det funnits perioder under dom senaste månaderna som utmärkt sig. Där det under kortare tid har tenderat att vara lite mer på gång. Men generellt sätt är det nog en av dom segaste säsongen på länge.

Men självklart så är tålamod och hängivenhet nyckeln till all framgång. Tillslut hittar man rätt och lyckas kroka en större gädda. Men kontinuiteten på större ”bättre” fisk känns extremt svår i år på dom lokala sträckorna.

Men hur jag då lyckats spräcka bubblan?

Ner på djupet!

Tbone från Storm är vid det här laget knappast ett bete som undgått oss. Framgången i Pike Fight och den innovativa idén med betet gör det annorlunda och spännande. Ett bete som för mig är lätt och roligt att fiska med. Men framför allt mångsidigheten och att du kan rigga det på flera sätt utan att tappa gången.

Och det är just Tbone som räddat många av mina sommarkvällar den senaste tiden. Riggat med dels tyngre jiggskallar och stingers. Till att använda den tyngsta vikten i MDSS systemet. Har gjort det enkelt att systematiskt kunna fiska djupt och släpande/studsande på botten.

Med tung skalle jiggskalle så får Tbone en förförisk dansande gång på paddel när den droppar ner på djupet.

Medans den med original riggningen simmar lunkande, med en skön vaggande gång till sitt mål! Oavsett val av rigg så har betet gett bra resultat ett flertal gången under våren och sommaren.

Den blå pearl glittrande färgen RHE är en grym variant på ljusa sommardagar.

 

Till slut smäller det!

Så efter många timmar av letande efter strömsatta partier eller lugna bakvatten. Där fisken ändå vart relativt alert och vaken efter våren så har det känts som locket vart stängt ett tag. Att leta fisken på botten och låta tiden ha sin gång är mentalt drygt i många fall. Men har ändå gett utdelning. Prova gärna att tynga ner betena och fiska långsamt längs botten eller strax ovanför med långa spinnstopp så hoppas jag ni får utdelning för arbetet.

Jag vill även passa på att slå ett slag för min Youtube kanal (Jonatan Nellfors) där ni finner lite från årets roliga resor och händelser. Havsfiske i Norge och Tips och Trix på vårens gädda. Och vem vet! Snart kommer det nog en gös video! Skit fiske på er.

 

Comments

Kommentarer

Om Jonatan Nellfors