World predator classic 2019

Nyligen hemkommen efter en intensiv och rolig vecka i Holland.

WPC är en tävling då man skall ha 3 gösar, 3 abborrar och 1 gädda varje dag. De teamet med minst antal poäng efter 3 dagar vinner, så det gäller att fiska konsekvent och placera sig bra varje dag om man vill nå en högre placering.

Jag och Albin fiskade bra de två första dagarna, vi hade väldiga problem att hitta abborrarna. En per tävlingsdag fick vi upp men lyckades ändå placera oss på 12e resp 8e plats de två första tävlingsdagarna. Vi lyckades fånga tre bra gösar, en bra gädda och en bra borre.

Efter vilodagen var det dags för dag 3, vi var taggade till tusen och hade en bra känsla i kroppen efter tidigare dagar.

Vi kommer fram till första spoten som ska leverera gös i första kasten, det gjorde det inte. Strömmen går inte likadant som tidigare och gösarna på de platser vi har hugger inte.

Vi får två abborrar och en gädda till pappret denna dag, utan gösarna så hamnar vi på en bottenplacering och får 44 poäng att addera till våra tidigare 20 poäng.

Detta ger oss en 18e placering i totalen, tävlingen och vattnet är verkligen otroligt svårfiskat. Vilket är superkul när man lyckas men sjukt frustrerande när man inte får till det.

Största gäddan i båten blev en 99cm på Rapala DT10 i färgen HAY, högg precis vid båtkanten och blev riktigt coolt.

Betet som levererade mest fisk för min del var lilla Storm 360 searchbait med en 10g stand up skalle från wmc. En riktig göskiller!

Även nya lilla shadow rap jack deep 5cm leverade några gösar på crankfisket!

Missa inte videon som släpps på min Youtube kanal om ett par veckor, några schyssta mothugg utlovas!

//Victor

Comments

Kommentarer

Om Victor Söderberg