Årets finaste fisk!

Äntligen fick jag tid för lite fiske igen. Det blev ingen långtur men det var tre timmar på kvällen som gjorde gott för själen. Nästintill vindstilla och varmt och skönt. En sådan där kväll som är som gjord för att vara på sjön.

Väl framme på grynnan åkte jag runt och sökte fisk och struktur med hjälp av ekolodet. Hittade jag något så stannade jag och gjorde några försök med både jigg och hårdbeten för att se vad abborren ville ha denna kväll.

Efter en stund hittar jag ett par bättre ekon på 7 meters djup. Ankara upp och greppar spöt med Rapala DT10an på. Några snabba vevtag för att få ner den på djupet följt av lite lugnare invevning med korta spinnstopp. Precis när betet kommer upp vid båtkanten kommer en stor abborre från djupet och hugger stenhårt. Det blir att lätta på bromsen och den sticker iväg mot djupet. Efter några rusningar kan jag håva första abborren för kvällen.

Rapala DT10 har verkligen visat sig vara ett bete de större abborrarna gillar! Denna var strax under kilot.

Tiden går och solen börjar närma sig trädtopparna. Testar några fler ställen i jakten på de stora abborrarna. När jag kommer in lite grundare på grynnan ser jag ett fint stenparti på ekolodskärmens sideimage. Greppar Shimano Zodias spöt där det sitter en Largo Shad på. Kastar ut och låter jiggen dansa längs botten med korta lyft. Precis i ett lyft hugger det igen. Känns direkt att det är bättre fisk. Fisken är stark men till slut glider årets vackraste abborre in i håven.

Ibland behövs inga filter……. Vilken skönhet! Förmodligen går det en och annan kräfta där bland stenarna.

Fin och hög kilosfisk!

En riktigt hög och fin fisk får sedan simma ner i djupet igen. Denna abborre har nog både kräftor och småfisk på menyn. När jag misstänker att det kan stå kräftätare på ställen jag fiskar så försöker jag göra korta lyft med jiggen för att vara nära botten så länge som möjligt. För kräftätare tvekar oftast inte att äta en fiskliknande jigg.

Sedan blir det några mindre abborrar innan det är dags att åka in.

Vilken solnedgång det blev!

Ha en trevlig helg gott folk! Glöm inte Rapala DT10, det är en RIKTIGT bra wobbler!

Ut och njut! Skitfiske!

Comments

Kommentarer