Dubbelt upp på Skitter Pop

Igår hade jag äntligen ett par timmar över för lite fiske. Det fick bli fiske från land. Med senaste turerna i bagaget var förväntningarna inte super stora. Både abborrfisket och gäddfisket har varit riktigt trögt för mig senaste veckorna.

Det började trögt även denna tur. Ett stenhårt missat hugg på Rapala Ripstop 12cm var allt till att börja med. Jag testade jigg och alla sorter av wobbler men abborren ville inte bita.

Så fina men denna dag ville inte abborren ha dessa.

Till slut fanns det bara en sak jag inte prövat. Popper!

Jag knöt på en Rapala Skitter Pop 7cm i färgen CH. Lägger ett långt kast över de vakande löjorna. Små korta ryck så Skitter Poppen ”skvätter” perfekt i ytan. Tre meter från mig blir det en jätte virvel. Något missade poppern precis. Gädda, tänker jag. Lägger ett kast åt samma håll igen och när poppern är två meter ifrån mig exploderar vattenytan. Trotts att jag höll på ramla baklänges av det explosiva ythugget lyckas jag sätta mothugget. Det är en bra fisk och eftersom den högg så nära mig ser jag rätt snabbt att det är en riktigt fin abborre. Men det är något som inte stämmer när jag greppar den fina abborren. Det sitter även en mindre abborre på den undre kroken.

Fantastiskt kul med stor abborre på popper! Det gör inget att det sitter två på heller.

Den största av de två!

Den stora av de två är 47cm. En riktigt vacker fisk. Abborrarna fortsätter attackera min Skitter Pop ett tag till.

Denna gång krävdes det en popper för att väcka de sega abborrarna till hugg. Jag upplever att ställen där det samlats mycket betesfisk ibland kan vara svåra. Abborren har så mycket mat att välja mellan och dessa gånger är popperfisket ofta väldigt effektivt. Poppern skiljer sig från löjstimmen och väcker abborrens intresse. Inte nog med att det är effektivt, det är fantastiskt kul med popperfiske också!

Rapala Skitter Pop och Rapala X-Rap Pop är två riktigt fina poppers till abborrfisket.

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer