Fint hattrick!

Var ut på abborrfiske en dag förra veckan. Vädret var perfekt. Lagom med vind och varmt och skönt. Hittade abborren relativt djupt på ca 8-9m på en djupkant. Dock var det bara mindre fiskar som var i stöten så jag beslutade mig för att byta ställe.

Det visade sig vara ett bra val. Väl framme vid nästa ställe ser jag en del betesfisk som står i mellanvattnet över 10meters djup. Jag kastar ut men So-Run Joker Shad i färgen SS och räknar ner den så jag fiskar den i mellanvattnet. Joker Shad 10cm i färgen SS har lurat många fina abborrar åt mig bla mitt PB.

Redan första kastet tar det tvärstopp. Känner direkt att det är en abborre som huggit. Drillningen går bra och till slut kan jag håva en riktigt fin abborre på 47cm.

Efter att jag släppt tillbaka denna fisk dröjer det inte länge innan det hugger hårt på min Joker Shad igen. Denna fisk är riktigt stark. Till slut kan jag håva ännu en grann fisk.

Denna mäter 45cm. Ibland lönar det sig att INTE låta jiggen dansa efter botten utan börja fiska hem den innan den dalat ända ner på botten. Denna gång var det för djupt för att fiska cranks eller jerks som DT10 eller Shadow Rap, annars är även dessa beten riktigt heta till detta ända mål.

Efter denna fisk dör fisket på denna plats. Jag gör en förflyttning för att se om sjöns gösar är på hugget. Det dröjer inte länge innan det hugger och dagens första gös kan håvas.

Men detta var också den enda som ville äta så efter en stund byter jag ställe till stället jag började dagen på.

Denna gång är det riktigt bra fart på abborren. Det hugger 35-38cm abborrar i varje kast men det är inte bara abborrarna som hugger. Alldeles intill båten tar det tvärstopp och jag förstår genast vad som hänt. En av sjöns bättre gäddor har fått upp ögonen för min Joker Shad i färgen FG. Jag sätter lite press på gäddan och den verkar inte fatta att den är krokad. Jag får upp den till ytan och kan ganska lätt håva den innan den lever rövare i håven.

Fin utdelning på 5kast.

Fiskar man gäddrika vatten kan det vara bra att gå upp i grovleken på flourcarbon tafsen. I detta fall använde jag 0,60 fc.

Det är en grov och fin gädda på 103cm som får avsluta dagen.

Detta blev även tredje arten på Joker Shad denna dag. Ett hattrick!

Ut och njut gott folk!

Fisket är riktigt bra nu!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer