Lyckad kväll med Rapala DT10

Tidigare i veckan var jag ut på ett kort kvällspass. Det blev fiske på friliggande grynnor. Djupet på toppen av grynnorna/topparna var 5-7 meter, perfekt djup att fiska Rapala DT10 på.

Det dröjde inte länge innan det tog tvärstopp alldeles intill båten och det blev åka av!

Det råder ingen tvivel vilken art det handlade om, gädda. Efter en riktigt rolig drillning kan min vän Emil håva en fin meterfisk åt mig.

Detta var inte sista gäddan som gillade DT10an det blev snabbt ett par till. Nu var det ju egentligen abborre vi var ute efter så vi gör en liten förflyttning.

Rätt som det är hugger det igen på min DT10 i färgen ROL och denna gång känns det som det är ”rätt” art. In i håven glider en riktigt välmående abborre.

En sådan på 50cm skulle man lurat.

Abborren mäter 41cm och väger hela 1,02kg. Riktigt bra kondition för att vara en dalaabborre. Kanske ett område att satsa vidare på!

Rapala DT10 är ett fantastisk bete till både abborre och gädda!

Rapala DT10 är verkligen ett bete som jag fastnat för. När jag fiskar på djup från 4-8meter är detta ett grymt bete. (Även djupare när abborren är riktigt på gång) Jag brukar fiska DT10an lite olika. Antingen spinna in den rätt snabbt utan vevstopp eller snabba tempo förändringar med korta stopp. Det funkar även att veva ner den och sedan rycka/jerka hem den. Det gäller att hitta melodin för dagen helt enkelt.

Det jag verkligen gillar är att du snabbt får ner betet på djupare vatten och med sin ettriga gång är den många gånger oemotståndlig för sjöns predatorer! Ett kanonbete helt enkelt!

Fiskar du i sjöar med mycket gädda kan det vara idé att köra med tunn ståltafs eller tjockare flourcarbon för gäddorna älskar detta bete precis som abborrarna.

Trevlig helg på er och glöm inte DT10an!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer