48cm i topp och Abborre i varje kast!

Igår var sista dagen på min och Jörgen Storms abborrsatsning. I går började vi söka abborren på kanter med stora stenar på 6-7meters djup. Men vi märkte snart att det sjunkande lufttrycket påverkade abborren i allra högsta grad. Vi såg på ekolodsskärmen att dom fanns där men abborren stod och tjurade efter botten. Dom vägrade stiga på våra wobblers. Det fick bli ändrad strategi. Rippin Rap och jigg längs botten längs en kant till en djuphåla.

Det gav utdelning direkt och sedan följde en dag där vi hade kontakt med abborre i nästan varje kast.

Tror vi hittade melodin för dagen!

Jörgen skopade upp abborre efter abborre på en 7cm Rippin Rap och jag fick fisk efter fisk på en 7,5cm Storm 360gt Largo Shad. Det var inte de största fiskarna men vi tänkte att rätt som det är måste det smälla på en större.

Vi hade rätt! Rätt som det är hugger det stenhårt på min Lago Shad och resans längsta abborre kan håvas.

En gammal krigare på 48,5cm.

Förmodligen hade abborrarna flyttat sig djupare på grund av lågtrycket.

Det fortsatte hugga mindre fiskar så vi beslutade att byta ställe och testa wobblers igen. Ifall dom stora abborrarna ville stiga och ta dessa när det blev skymning.

Riktigt vacker gädda tagen på Rapala DT 10.

Denna dag ville de stora inte riktigt stiga på våra wobblers men vad gör det när man får abborre på nästan varje kast. Fantastiskt kul fiske!

Till och med mörten ville äta Largo Shad!

Denna Largo Shad i färgen AGL lurade hundratals abborrar denna dag.

Ett stort tack till Jörgen för en grymt trevlig helg! Nästa gång vi åker hit….då skall dom riktigt stora luras!

Kapten Storm i jakten på dom stora!

Det gäller att vara flexibel vid abborrfiske. Ena dagen är det en metod som häller och nästa kan det vara en helt annan. Det är det som är det roliga med abborrfiske. En ny utmaning varje pass!

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer