Polarn valde rätt!

Idag var jag och min vän Johan ute på sjön. Vi fiskade en relativt grund sjö. På hösten letar sig betesfisk och predatorer ut på lite djupare partierna i sjön. Det var där vi skulle ta dom.

Jag hade siktet inställt på gädda medans Johan var mer sugen på abborrfiske. Eftersom området vi fiskade inte är särskilt stort och jag fått både gädda och abborre där så gick det utmärkt att fiska båda delarna. Frågan var bara vem som skulle lyckas bäst.

När vi kom fram till det djupare området i sjön hittade vi genast betesfisk. Jag ankrade på en kant där betesfisken stod. Det dröjer inte länge innan jag ser att abborren rör sig efter kanten. Så jag säger till Johan att dra några kast åt det håll jag sett abborren. Första kastet smackar det på rejält på Johans Largo Shad!

Jag greppar håven och håvar en riktigt vacker fisk åt Johan. Ett nytt PB!

Johans nya PB lyder 1,05kg och 44cm! Grattis!

Kastet efter lyckas även jag få en gädda men detta var allt som hände på en bra stund.

Till slut lyckas jag lura en till stackars lite snipa.

Känns som dom större gäddorna inte är på plats ännu. Nu gäller det bara att lägga tiden så skall ni se det kommer upp någon stor gädda i denna sjö. Hösten är pannbensfiskets högtid! Skam den som ger sig! Man kan bli rikligt belönad!

Idag valde Johan rätt art, och det slutade med pb!

Hösten är här så ut ta dom!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids