Sikjagande abborre!

Ett fantastiskt roligt abborrefiske är när siken klumpar sig och abborren går bärsärkargång i stimmen. Ofta ser man siken sprätta i ytan under stilla fiskepass, men när vinden ligger på är det svårare. Vi letade upp de större stimmen under blåsten med hjälp av ekolodet och vertikalade med storm hypno grub och storm largo shad. När fisket är riktigt igång spelade det inte så stor roll vilket vi valde men när huggperioden dör ut brukar hypno grub fortsätta leverera en del fisk.

Vindstilla kvällen och morgonen fiskades shadow rap mest och bland annat färgen ghost shiner levererade mkt fisk. Inga jätte individer fick vi denna gång, men fiskar uppåt 9hg kom upp. Ofta när jag fiskar mängd så kommer sällan riktiga troféfiskar, men det är inte alltid så viktigt….man ska ju ha kul också :)

Mvh Ingemar

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson