Snart är Otus tid kommen

Du ser morgonens första solstrålar titta fram genom dimman över sjön. Lövens färger har bytts från gröna till gula och röda, många har även fallit till marken och skapar en rödgul matta på marken.

Den kalla natten har gjort att det ligger en tunn hinna is längst in vid rampen men än är det några veckor kvar innan isen ligger över hela sjön.

Du vet att betesfisken står klumpade längs djupkanterna och i den lilla djuphålan. Nu gäller det bara att lägga tiden för nu skall gäddorna äta upp sig inför vintern. Rätt som det är sitter den, drömgäddan!

Ja gott folk det börjar så sakta närma sig årets bästa tid för oss sportfiskare, hösten! Under hösten klumpar sig betesfisken och där efter följer gäddorna som gör allt för att äta upp sig inför den kommande vintern.

När vattentemperaturen sjunker fiskar jag ofta beten med Curlytail. Storms RIP Curlytail har varit en favorit, men till årets höstfiske tror jag stenhårt på årets nyhet från Rapala, Rapala X-Rap Otus.

Rapala X-Rap Otus finns i många heta färger och har en förförisk vaggande gång och den funkar utmärkt i låg invevnings fart. Skulle vilja påstå att hösten är som gjort för Otusen.

När man fiskar i det kalla vattnet gäller det ofta att ta hem betet riktigt sakta. Att hålla betet på de heta platserna så lång tid som möjligt.

Fiskar man djupare går det utmärk att vikta Otusen med Storm RIP Adapter. Dessa trär du in i nosöglan och sätter sedan på önskad ”RIP vikt”.

En Peto försedd med RIP Adapter.

Snart står man där med en Otus sakta hemtagen. Kast efter kast och från ingenstans hugger det så du håller på att tappa spöt. En ursinnig fight börjar och till slut ligger en stor fet gädda i håven.

Vi går mot hösten gott folk! Se till att ha några Otus i lådan. Jag tror det kan löna sig!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer