Tjocka öringar och tjutande tekotas

Denna dag fokuserades på att rikta fisket på öring. Vi började med att leta efter stim med betesfisk. De stora stimmen brukar hålla till runt en djuphåla norrut, men efter många dagar med nordlig vind hade fisken flyttat sig långt söderut. När vi fann betesfiske fann vi också öringarna.

Vi hade under några timmar ett fantastiskt roligt fiske. Många öringar mellan 2,5-3kg och en hel del runt 2kg. Fantastiskt fin kondition på dem och starka. Det fullkomligt sprutade lina ur Shimano tekota rullarna i modell 500. Det är sällan fiskar beter sig så här galet. Såna tillfällen är det extra viktigt med bra och mjuk broms.

Bästa fiskedjupet var 6m under ytan över 30m djupt vatten. Vi fick en hel del på Rapala original i färgen S samt Orange gult.

Ett hett bete från Rapala som kommer under 2020 levererade fina fångster.

Än har vi mkt fiske kvar i sjöarna innan isen lägger sig så ut och fiska.

Mvh Ingemar

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson