23 Cm T-bone! En ”Storgäddsmagnet”

En galet vacker Norrlands dam som blev den första att sätta tänderna i en Tbone!

Första mötet!

Jag minns det som igår! Redan vid den först modellen som jag lade händerna på förstod jag att det kommer bli en succé. Den tidigare mindre varianten av T-Bone som mätte 18 cm har blivit ett väl fiskat bete bland lådorna. Speciellt för sin mångsidighet. Och den nu nyare större varianten gör mig inte besviken. 23 cm eller 9 tum med samma egenskaper som sin lillebror. T-formen, kollapstekniken och sin ”lätthet” genom att vara 30% lättare än liknande storlekar på marknaden. Färgarna är i samma karta och Red fin Shiner är fortfarande en stor favorit för mig. Ett stort plus i kanten är den bredare ”knoppen” längre ner på betet som passar perfekt för din stinger nål eller krokspets för den som vill önskar det. Betet är redan en vinnare i min arsenal.

Ute på främmande vatten!

Bildörren slogs igen och jag var på väg upp till Norrland. Ett besök som skulle innehålla det mesta. Ny vänskap och nya vatten. Nya naturupplevelser. I det bruna paketet bredvid mig i bilen låg två tidiga modeller av Tbone 9″. Jag var exalterad och nyfiken på vad man kunde locka med denna nya skapelse.

första kastet går igenom luften. I det klara vattnet ser jag T-bone närma sig båten. Gången är sakta rullande och du kan se med blotta ögat den mängd vatten betet trycker. Vi har precis smugit oss in ett smalare system. Det dröjer dock inte länge innan gäddorna bokstavligen kastar sig över betena. Vi fick chansen att landa flera fina fiskar den dagen. Betet höll klassen! Jag är total nöjd. Tillbaka i stugan för en lite grillning och en kall! kikade igenom ett par revor på T-Bone kropparna och dom håller mycket bättre än vad man tror. Men efter en sån här dag så behöver alla beten få limmas lite.

En vaksam arg gädd-fröken som till slut hamnade i håvnätet!

Ett sjukt slit genom linsen!

Det har vart ett minst sagt underhållande år! Jag har verkligen besökt många platser och upplevt mycket som jag håller så högt. Att utveckla kunskaperna inom video och foto har vart en stor prio. Men det är inte alltid lätt! När just nya T-bone skulle få skina så avsattes en helg i kalendern. Vädret ska stämma. Vinden ska stämma och framför allt FISKET ska stämma.

Det är lördag morgon och för att göra en extremt lång historia kort. Allt kändes perfekt! Vädret, vinden och området som för ett par veckor sen höll så mycket fisk och bra fisk var ett säkert kort. Med mig hade jag Jimmy, En sann krigare som hjälpt mig otroligt mycket bakom kameran och tvingats lärt sig alla mina idéer haha.

Drönare flögs, snacket satt och allt var fulländat! Men vart är fisken?

Totalt misär! Gräset är borta.. fisken är borta… och ingenting är sig likt…. Vet ni? Jag radera hela skiten! ALLT! ångesten är på topp. Jag är ju så taggad att få fiska och samtidigt göra en vlog till kanalen. till er och till alla andra. Bilresan hem är inte munter….

Små ord med stor betydelse..

(Telefonen ringer)

-Hej pappa hur går det?

-Nej vi är på väg hem nu hjärtat, det gick inge bra alls idag. så pappa är lite besviken och trött. ska du lägga dig och sova?

-Vet du pappa! det gör inget, för du kan väl göra om det imorgon och då vet jag att det blir bra! Älskar dig…god natt….

Simone med ett av sina favorit beten! En Xrap Peto i regnbågsskrud

Att våra små kan göra sån skillnad i tankarna är enastående. För många kanske det låter som en bagatell att ”bara” fiske och det ”bara” filma om….

För mig är det en verklighet. Varje timme utanför familj går till ett vatten. En sekvens, en bild, en perfekt drönarflygning, en stor fisk eller ett hårt hugg… känslan är obeskrivlig. Tankarna flödar på och jag tänker på Simones sista ord..

Sneglar lite på Jimmy när vi sakta rullar upp intill uppfarten…

-Jag vet att det ska vara skitväder imorgon men orkar du köra en filmning? vi kör bara. all in det får bära eller brista?

Vi kör!

Om ni är intresserade av fiske på Youtube kan ni följa resultatet av dag 2 och materialet som vi fick ut från vändningen i länken nedan. En genomgående video där jag visar och berättar om Storms nya T-Bone 23 cm. Videon är på Engelska men självklart finns text på svenska att tillgå.

Skitfiske på er i höstmörkret!

Comments

Kommentarer

Om Jonatan Nellfors