Stora abborrar i regnet!

Idag var det dags för en dag på sjön igen.

I helgen har det blivit några kortare pass efter gädda. Tyvärr har fisket varit allt annat än bra så jag kände att idag fick det bli abborrfiske. Kanske skulle det bli mer framgångsrikt och eventuellt kunde självförtroendet komma tillbaka.

Väl framme vid sjön upptäcker jag att tanken till bensinmotorn står kvar hemma. Det var bara att vända.

Men efter några extra mil i bilen var allt med. Jag och min vän Emil packar i båten och beger oss ut mot den djupkant vi tänkt fiska.

Vi söker först av området med ekolodet och när vi hittat lite fisk på lodet ankar vi. Vi hittar en del betesfisk och lite större ekon längs en kant som går från 6-10 meter. Vi märker ganska omgående att betesfisken rör sig längs kanten så ger vi detta område tid kommer förhoppningsvis en bättre abborre att hugga.

Både jag och Emil gör kast efter kast med våra jiggar med 15grams jigghuvud.

Rätt som det är hugger det bestämt på Emils spö. Det syns tydligt på knycken att det är en abborre. Jag greppar håven och in denna glider en tjock och fin abborre!

43cm och 1,1kilo. Snyggt Emil!

En riktig praktfisk för Emil. Emil som är med i landslaget i friidrott hoppar inte bara högre än mig. Nu ska han dra större fiskar än mig också! :-tänkte jag för mig själv där i båten.

Men nästa gång hugger det på min 7,5cm Largo Shad. Men ganska snart känner jag att det är fel art. En arg lite gädda.

Det fortsätter på det viset för både mig och Emil. Gäddor och några abborrar i 30cm klassen hugger medans regnet tilltar mer och mer.

När klockan är 13 måste Emil avbryta dagens fiske. Jag kör in honom till rampen och säger adjö.

Sedan åker jag ut igen och tänker:- Snart är det min tur!

Det skulle visa sig att det inte skulle dröja många kast innan det blev min tur. Ett hårt hugg följt av karakteristiska abborrknyck.

Äntligen!

Det är bättre fisk. Fisken går i sidled samtidigt som den stångar längs botten. Efter en spännande drillning kan jag till slut håva en riktig drömfisk i dessa vatten.

48cm dalaabborre!

Abborren mäter 48cm och vågen visar 1,43kg. En riktigt grann fisk och min tyngsta detta år.

Härlig känsla att släppa tillbaka en av sjöns äldsta fiskar! Dessa är viktiga för sjöns ekosystem så se till att släppa tillbaka de stora!

Lyckan är total och självförtroendet är tillbaka! Det blir 2 gäddor till innan det är dags att ge upp även för mig!

Storm 360GT Largo Shad 7,5 i färgen PLD var melodin denna dag. En grym jigg till traditionellt jiggfiske men den funkar även utmärkt att fiska på offsetkrok om man exempelvis fiskar i gräs med exempelvis Texas eller Carolina riggar.

Hösten är här! Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids