Fin öring gav en femteplats på Åmåltrophy!

I helgen som var anordnade Mellerudstrollingklubb Åmåltrophy 2019. Jag och klubbkompisen Tomas Uzusienis ställde upp. Tävlingen var tänkt att gå på lördagen men blåsigt väder gjorde att den flyttades till söndagen. Vi tänkte ut taktiken på lördagskvällen, snabbtrolling med Wobbler runt tre knop på en grund topp där jag fångat många fiskar genom åren var planen.På kaptensmötet hörde vi att tävlingen kunde bli avbruten i förtid,då vindprognosen lovade ökande vind. Så vi visste att en bra start var avgörande. Efter startskottet blev det fullfart mot fiskestället, när vi hade fått i sex spön så började en Tekota morra ilsket,en bra fisk satt i andra änden. Tomas drillade in en fin öring, vilken kanonstart. Det började ganska snabbt att blåsa ordentligt, så tävlingsledaren kallade tillbaka båtarna redan efter tre timmar. Ett bra beslut, säkerheten går först. Vid invägningen såg vi att fiskekompisarna Mago Göransson och Kjell Holm i team Skvalpen fått en riktigt fin lax, vikt 9,6 kg den räckte till seger i tävlingen grattis. Våran fisk räckte till en femteplats. Fiskehälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren