Bra gäddfiske, medelvikt på 7 kg (5 fisk)!

Nyligen körde jag och Felix ett kul gäddfiske, och bra gick det! Fem gäddor med medelvikt på 7 kg, och totalt 5,00 meter blev det!

Nyligen körde jag och vännen Felix Rimfrost ett kul gäddfiske på en plats som jag fiskade mycket höstfiske på under 90-talet, och då fick jag ofta 8-9 kgs gäddor där (dock inte lika lätt där längre)! Den längsta/största gäddan då var en stor fisk på snygga 120 cm för undertecknad, och det här var redan -94! Numera fiskar jag inte så ofta där av olika orsaker, men ibland! Den här fiskedagen nu med Felix så körde vi ett gäddfiske med sikte på stor fisk, och helt okey gick det! Vi landade “endast” 5 gäddor i det kalla vattnet, men samtliga gäddor låg på mellan 95 – 105 cm, och faktum är att dom tillsammans gav en medellängd på exakt 1,00 meter per fisk (5,00 meter gädda totalt). Då gäddorna var hyfsat tjocka så vägde dom även en hel del, och tillsammans gav dom en medelvikt på 7 kg, vilket får anses som riktigt bra! Vi fick all fisk på heta Storm Seeker Shad jiggen och mört. Vi lyckades även trots långsamt spinnfiske att felkroka en gädda som med god marginal vägde över 5-6 kg, men den fisken räknades såklart inte! Men intressant dock är att all fisk var hyfsat stor! Seeker Shad är ett av mina favoriter på gädda både privat och på mina guidningar, och är så gott som alltid ett säkert kort på gädda! Kanter, betesfisk etc är alltid också bra att ha koll på, och vi har ofta även en stor hjälp av min Humminbird Solix 12si och 10si plotter då vi letar efter framförallt bottenstruktur, betesfisk, vattentemp etc vid fisket oavsett vad och vart vi fiskar. Humminbird Solix 10si, 12si och 15si rekommenderas varmt! “Si” står för Side Image, men mer info finns på nätet eller comstedt.se! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka det sista lilla av denna “höstens”, vinterns och vårens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – välkomna ombord!!

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en kul sida där med en massa bilder (ofta stora fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer