Fiske i Julklapparna!

Det vankas juletider och klapparna blir många. Är du som mig en fiske entusiast eller kanske har en partner, dotter eller son som älskar fiske. Jag slänger in ett par trevliga julklappstips åt den fisketokiga!

T-Bone 18cm & 23 cm

Mitt första julklappstips är ett Gummi bete från Storm. T-Bone finns i 2 olika storlekar, Den mindre varianten på 18cm och 42 gram samt den större varianten på 23 cm och 85 gram. Båda versionerna är perfekta Julklappar! Lätt kastade beten med en unik design som går att rigga på flera olika sätt. Med jiggskalle, offsetkrok eller en klassisk Shallow-skruv vilket är anpassade åt vikterna från RIP-systemet. Ett bete som med sina ribbade sidor trycker mycket vatten och har en förförisk svängande paddel längst bak. Funkar utmärkt till gäddfisket eller annat rovfiske. T-Bone är lättare än många andra gummi beten på marknaden vilket också medför att bete lätt kollapsar i gapet på fiskarna och det i sig, exponerar krokarna och höjer krokningsförmågan. Mer krokad fisk helt enkelt!

Sufix 131 En pålitlig fiskelina!

För mig är det viktigt med en stark och pålitlig lina till mitt fiske. Och här har ni en lina som har väldigt många egenskaper. Man kan gräva djupt om hur linan framställts och alla tekniska termer. Men vi håller det kort! Sufix 131 är en superlina gjort av 13 trådar där inre kärnan av den här helt runda linan är gjord av Gore-performance fiber. Vilket gör linan mjuk och väldigt resistent mot vatten.

Den runda profilen minskar friktionen och ger långa tysta kast. Det jag gillar allra mest med denna lina. Är att även en grövre dimension som 0,40 känns väldigt lätt och smidig till ditt fiske. Linan är lättknuten och en produkt jag verkligen rekommenderar med glädje. Så här har ni ett bra tips under granen! En lina som kommer göra vilken fiskare som helst nyfiken och glad!

Rapala ”Tool organizer”

Mitt sista Julklappstips är en smidig liten väska från Rapala. Allt för många gånger har jag haft alla mina tänger, verktyg, vågen eller måttbandet slängandes på alla möjliga ställen! Man blir bokstavligen galen av att rota runt bland dolda fack på fiskeväskorna eller i båten. Rapalas tool organizer har verkligen förenklat det. Även om du fiskar från land eller båt så har du allt samlat på ett ställe. Den är lagom i storlek och man får plats med en hel del saker faktiskt. Förutom alla mina verktyg så har jag plats för en mindre variant på första hjälpen låda.

Smarta spännen gör väskan lättmonterad på ryggstöden till tex. en båtstol eller varför inte spänna fast den utanpå din vanliga fiskeryggsäck om du fiskar från land. Överdelen fälls lätt över och fäster sig på framsidan med två breda kardborreremsor. Jag fiskar oftast med många olika vänner och älskar hur smidigt det blir att flytta med sig alla mina verktyg på ett simpelt sätt.

Så det är mina tre julklappstips för en jul fylld med klappar för en fiske intresserad! Sist men inte minst önskar jag er ALLA en GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Jonatan Nellfors