Hårt väder & grova öringar

Att Vänern är Sveriges – och förmodligen Europas – bästa sjö när det kommer till fiske efter insjööring vet de flesta redan. Men vet de flesta hur bra det är på riktigt?

Dubbelhugg vid Djurö!

December har visat sig vara en fantommånad för stor fisk, oavsett om vi snackar lax eller öring. Sista tidens fiske har haft inslag av massa öring och de har varit i mycket god kondition.

Spöböj delux och i andra ändan av linan en arg öring så klart.

I de flesta vatten runt om i Sverige anses en öring på 3 kilo som en rejäl fisk. På Vänern är det en precis ”godkänd” fisk… Det är inte ovanligt att vi har en medelvikt under ett pass på över fem kilo!

En drömfisk till Kapten!

Utöver hög medelvikt ramlar det in toppfiskar nästan varje tur. Ovan ett nytt PB för mig själv – en enorm öring på 8,7 kg tagen dagen före julafton. Snacka om en riktig julklapp! Fisken var 89 cm lång och var 54 cm i omkrets. Fisken gav upp till en fight jag sent kommer glömma.

Öringen är en fantastisk matfisk och är ofta väldigt röd i köttet.

Så hur bra är nu fisket på riktigt? Jo det är så bra att….

Även om man trollat på Vänern sedan mitten av nittiotalet kan man nu dra sig ett nytt PB! Detta gäller både öring och lax. Skulle också vilja påstå att en ”mega”-gädda är heller inte helt omöjligt!

Gott Nytt Sportfiskeår!

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer