Ismete ett perfekt sätt att testa nya vatten!

Just nu är vädergudarna inte med oss isfiskare här i Dalarna. Ena dagen regn nästa minus, nästa hårda vindar och nästa dag snö. Men i tisdags tittade iallafall solen fram och det bjöds på fint väder. Jag och min vän Martin passade då på att testa ett nytt vatten för oss. En mindre grund sjö där isen var bra.

Ismete är ett perfekt sätt att pröva nya vatten som du kanske inte kan lägga i en båt i och/eller som ligger eländigt till.

För morgontrötta som mig är det ganska behaglig tid nu när solen går upp så sent. Det räcker om man är vid sjön vid 8 tiden för att hinna med att fiska i gryningen.

Det blev en härlig dag på sjön och det visade sig att denna sjö verkade hålla fina gäddor. Två fina 90cm+ fiskar och en 80cm+ blev resultatet. Riktigt kul när mindre vatten kan hålla fina fiskar.

Första fället blev dagens största!
En fin grov gädda på 97cm
Martin med en 80cm+ gädda
En till fin 90cm+

När jag ismetar mindre vatten försöker jag lista ut vart sjöns djupare partier finns. Ofta kan man hitta sjöns större gäddor här. Dock skall man inte heller underskatta växtlighet om det är en näringsrik sjö eller tjärn. Ibland kan det löna sig att fiska grunt i kanten på gräsbälten som du ev kan se genom blankisen.

Ut och njut men var försiktiga på isarna!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer