Julklappstips för sportfiskare

”Du som fiskar mycket – har du något bra tips på julklapp till en fiskeintresserad?”

Frågan känns säkert igen. Jag personligen får den flera gånger per år och av den anledningen vill jag dela med mig av mina bästa julklappstips till den fiskeintresserade. Och jag vet att merparten av mina Rapala Proguide-kollegor kommer att göra detsamma. Så håll utkik framöver här på bloggen för fler bra julklappstips!
Så här kommer ett gäng tips, i olika prisklass, till dig som inte vet vad du ska köpa (eller önska dig) i julklapp till den fiskeintresserade. Jag har valt att fokusera lite på säkerhetsprylar i mitt inlägg men bjussar även på ett tips på hur du återtar familjerekordet från den där skrävlande släktingen…

Julklappstips till alla som vistas på sjön

Jag förstår de som inte använder flytväst för att de är stora, klumpiga och allmänt i vägen. Ni vet de stora orangea som man tvingades ner i som liten… Men så är inte fallet med en väst som blåser upp sig automatiskt om du faller i vattnet. De är så smidiga och sitter så bekvämt att det inte finns någon ursäkt att inte använda dem.

Rapala har två olika varianter som båda funkar utmärkt! En perfekt julklapp om du vill visa att du bryr dig om någon.

Här kan du läsa mer om dem »

Säkerhet på sjön är livsviktigt – allra helst under transporter i höga farter.

Säker på isen

Isdubbar! Det borde knappt vara tillåtet att gå ut på en frusen vattenpöl utan dem… Skämt åsido – har man erfarenhet av att gå igenom isen så vet man hur viktigt det är med isdubbar. Det kan faktiskt vara skillnaden mellan liv och död – på riktigt.

Här finns det flera olika varianter »

Ett måste på isen – oavsett aktivitet!

Se mer – och skydda ögonen!

Solglasögon för säkerhet? Ja, faktiskt.

När jag spinnfiskar så använder jag solglasögon även under årets mörka månader – både för att ta bort reflexer i vattnet och för att skydda ögonen för flygande beten. Jag har personligen aldrig råkat ut för att få ett bete i ansiktet – men jag har sett bilder och det räcker. Skydda ögonen med snygga brillor!

Dessutom är Rapalas Urban-serie riktigt snygga och funkar lika bra i skidbacken – eller på stranden.

Snygga och funktionella – både till sjöss och på land.

Behåll värmen och fokusen så fångar du mer fisk

Att frysa under ett fiskepass är bland det värsta jag vet. Det tar udden av upplevelsen och koncentrationen blir lidande… Därför åker jag aldrig ut på sjön utan min Arctic Neck Gaiter – eller buff om man så vill. Vid transport så drar jag upp den som skydd för hela ansiktet och när jag fiskar så värmer den gott kring halsen. Riktigt kalla dagar drar jag upp den rejält så att den täcker hals, ansikte och huvud – och trycker på en mössa. Då klarar man de kallaste vindar.

Rapala har två olika buffar; en tunn som funkar som skydd mot sol och svala vindar och en tjockare som värmer gott under kalla fiskepass!

Halsduk, ansiktsskydd, solskydd, pannband… Buffar har många olika användningsområden.

När storfiskarn talar om …

Alla har vi en släkting, eller vän, som fångar tiokilosgäddor och abborrar stora som dasslock på löpande band – men som inte äger en våg eller ens ett måttband att kontrollera dem med. Ge dem en bra våg och ett måttband så slipper du höra berättelser om att de faktiskt fångat mycket större gäddor än dig …

Rapalas digitala RCD-våg väger upp till 25 kilo med tio grams intervall. Det är tillräckligt exakt för de flesta. Vill läsa mer om vågen och mina tankar kring den så finns det ett inlägg här »

Rapala RCD våg är den jag använder i mitt fiske.


Men glöm för allt i världen inte att ställa om vågen från pund- till kiloskala – annars kommer du få skavsår i öronen vid nästa års julbord av alla storfiskehistorier.

Comments

Kommentarer